13. Cumhurbaşkanı yine Erdoğan oldu

Türk halkı 2. Tur’a kalan Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan %52,08 oy oranıyla yeniden Cumhurbaşkanı seçilirken, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu %47,92 oy oranında kaldı.

Siyaset 28.05.2023 21:37:00 0
13. Cumhurbaşkanı yine Erdoğan oldu

Türk halkı 2. Tur’a kalan Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan %52,08 oy oranıyla yeniden Cumhurbaşkanı seçilirken, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu %47,92 oy oranında kaldı.
Türk halkı, Cumhur ittifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan ile Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı 2.tur seçim yarışı için sabahın erken saatlerinde sandık başına gitti.
Kimi hasta yatağından kalktı geldi, kimi ise tekerlekli sandalyeyle milli iradenin tecelli etmesi için sandık başına geldi. Bazı vatandaşlar ise 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı Seçimleri için oyunu evine getirilen seyyar sandıkta kullandı.
Ülke genelinde 973 ilçe, 1094 ilçe seçim kurulunda 191 binden fazla sandık kuruldu. Kesin olmayan sonuçlara göre Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan %52,08’lik oy oranıyla 27 milyon 286 bin 842 vatandaşın oyunu alarak yeniden Cumhurbaşkanı seçilirken, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu %47,92’lik oy oranıyla 25 milyon 109 bin 641 vatandaşın oyunu alabildi.
Yüzde 84,06 oranında katılımın sağlandığı Osmaniye’de ise seçimde 324 bin 892 seçmen, bin 172 sandıkta oy kullandı. Gazetemiz baskıya girdiği sırada kesin olmayan sonuçlara göre Osmaniye’de Recep Tayyip Erdoğan % 66,21’lik oy oranında 212 bin 319 oy alırken, Kemal Kılıçdaroğlu % 33,79 oy oranıyla 108 bin 374 oy aldı. Kent genelinde oy kullanma işlemleri sakin bir ortamda gerçekleşirken herhangi bir asayiş olayı yaşanmadı.
Sandıkların kapanmasından sonra AK Parti Osmaniye İl Başkanlığı binası önünde toplanan kalabalık, parti önüne kurulan dev ekrandan sonuçları takip etti. Heyecanla takip edilen sonuçlar netleştikçe coşku arttı. Sonuçların belli olmasından sonra Cumhur ittifakı taraftarları büyük bir araç konvoyu ile şehir turu attılar.
ERDOĞAN; "SANDIĞA KOŞAN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM"
Seçim sonuçlarının belli olmasının ardından Erdoğan Kısıklı'daki evinin önünde toplanan kalabalığa hitap ederek: "Sandık başına giderek kendisi ve evlatlarının geleceği için iradesini ortaya koyan tüm vatandaşlarıma teşekkür ediyorum. Teşkilatımızın tüm mensuplarını, kadın ve gençlik kollarımızı, sandık müşahitlerimizi, gönüllü olarak seçimin sağlıklı şekilde yürümesine katkıda bulunan herkesi, kampanya ekibimizi tebrik ediyorum. Kadınlarımızı tebrik ediyorum. Gençlerimizi tebrik ediyorum. Ve AK Parti davasına gönül veren tüm kardeşlerimi tebrik ediyorum. Yurt dışında, yurt içinde ikinci tura göre özellikle yüksek oy oranlarıyla sandığa koşan herkese teşekkür ediyorum. Yaptığı tercihiyle önümüzdeki 5 yıl boyunca ülkeyi yönetme sorumluluğunu bir kez daha bize tevdi eden milletimizin her bir ferdine teşekkür ediyorum. İnşallah sizlerin güvenine layık olacağız. 21 yıldır layık olduğumuz gibi layık olacağız. Ne dedim; pazara kadar değil mezara kadar beraber olacağız. Bu sevda burada bitmez dedik, öyle mi? Biz hep bu kutlu yürüyüş yarım kalmaz demiştik. Biz hep hizmet eden hezimete uğramaz demiştik. Biz hep Türkiye bize, biz de Türkiye'ye emanetiz demiştik.” diye konuştu.
Haber merkezi