19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenle kutlandı

Osmaniye’de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı düzenlenen törenlerle kutlandı.

Gündem 19.05.2022 15:01:00 0
19 Mayıs Atatürk

Osmaniye’de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı düzenlenen törenlerle kutlandı.
Devlet Bahçeli Meydanı'nda gerçekleştirilen tören, Gençlik ve Spor İl Müdürü Sedat Acar’ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kutlamalara 7 Ocak Şehir Stadyumunda devam edildi.
Burada, Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz vatandaşların bayramını kutladı.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Sedat Acar, burada yaptığı konuşmada, 19 Mayıs’ın Milletin “Ya İstiklal Ya Ölüm” Parolası İle Yola Çıktığı ve Sonunu Zaferle Taçlandırdığı Bu Kutlu Yolculuğun İlk Adım Günü olduğunu belirtti.
19 Mayıs’ın Tarih Sahnesinde Milletin Şaha Kalkışının, Başlangıç Günü olduğunu aktaran Acar, “    19 Mayıs; Milletimizin Azminin ve Manevi Gücünün, Askeri Gücü Çok Daha Fazla Olan Devletleri Mağlup Edebileceğinin, İspat Günüdür. 19 Mayıs; Milli Egemenlik ve Milli İradenin Hâkimiyet Günüdür. 19 Mayıs; verdiği ilham ve güç ile 15 Temmuza, 2023’e, 2071’e ve daha nice kutlu hedeflere ışık tutan kahramanlık günüdür. 19 Mayıs; Geleceğimizin Teminatı Olan Gençliğe Güven Günüdür. Mayıs Ayında, Gençlik ve Spor Bakanlığı Olarak; İçerisinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Gibi Önemli Bir Bayramın da Bulunduğu, 15-21 Mayıs Tarihlerini Kapsayan Yılın En Genç Haftasını da İl Müdürlüğümüz ve Gençlik Merkezlerimiz Olarak Sosyal, Kültürel ve Sportif Etkinliklerle Kutluyoruz. Şan ve Şerefle Dolu Tarihimizin Gururunu, Sizden Sonra Gelecek Nesillere Aktaracak Olan Sizsiniz; Sorumluluğunuzu ve Görevlerinizi Unutmamalı Birlik Olmalısınız. “Muhtaç Olduğunuz Kudreti Damarlarınızdaki Asil Kandan Alacaksınız.”
Konuşmanın ardından Osmaniye yöresi halk oyunları gösterisi, kıckboks, jimnastik, tekvando, judo gösterileri ile devam eden tören, ulusal ve uluslararası müsabakalar ile Gençlik Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren sporculara ödüllerinin verilmesi ile son buldu. Ümit KAHRAMAN