" Kovid-19 vakalarının yüzde 42'si, 30 yaş altı"

Yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında ikinci doz aşılamada da "mavi" kategoriye ulaşan Osmaniye'de hedef, tedbirlere uyarak pozitif vaka sayılarını en aza indirmek.

Gündem 15.11.2021 11:20:00 0

Yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında ikinci doz aşılamada da "mavi" kategoriye ulaşan Osmaniye'de hedef, tedbirlere uyarak pozitif vaka sayılarını en aza indirmek.
İl Sağlık Müdürü Hasan Öznavruz, Kovid-19 la mücadelede en etkin silahın aşı olduğunu bildiklerini, aşılamaya önem verdiklerini ve aşılanmaları için insanların teşvik edildiğini söyledi.
Osmaniye'nin erişkin gruptaki insanların aşılanma oranı bakımından Türkiye'nin en iyi 4. ili olduğunu söyleyen Öznavruz, "İnşallah bu hedefimizi, eğitim öğretim çağındaki çocuklarımızda da yakalamayı istiyoruz. Bu amaçla Milli Eğitim Müdürlüğümüzle istişare ederek okul müdürlerimize, velilere gönderilmek üzere onay formları gönderdik. Çocuklarını aşı yaptırmak isteyen velilerin bu formları imzalayıp okul müdürlerine getirmesi, müdürlerin de bizimle irtibata geçmesi durumunda bir gün belirleyerek okulda çocuklarımızı aşılamaya başladık, devam ediyoruz." diye konuştu.
12-19 yaş grubu çocukların 1. doz aşılamasında yüzde 55 oranını geçtiklerini, 2. dozda da yüzde 37 seviyelerinde olduklarını kaydeden Öznavruz, "Şu an için sıkıntımız, mevsimsel bir geçiş dönemi olduğu için Kovid-19 ile üst solunum yolu enfeksiyonlarının karıştırılması. Bazı veliler, çocukları koronavirüs değil diyerek okula gönderiyor. Bizim isteğimiz, bu tür semptomlar gösteren çocukların okula gönderilmemesi, şüpheli olan çocuklara ise mutlaka PCR testinin yapılması ve testi negatif çıkana kadar okula gönderilmemesi." dedi.
Öznavruz, Osmaniye'de Kovid-19 testi pozitif çıkan vakaların yüzde 42'sinin 30 yaş altı genç nüfus olduğunu, bunların arasında ise ilk, orta ve lise öğrencilerinin başta geldiğini aktardı.
Hastaneye ve yoğun bakıma yatan hastaların çoğunluğunun aşılanmayan ya da aşı sürecini tamamlamayan hastaların oluşturduğunu vurgulayan Öznavruz son olarak şunları söyledi, "Hastaneye ve yoğun bakıma yatan hastalarımıza baktığımızda yüzde 90'ının aşısız olduğunu görüyoruz. Bundan dolayı da aşılanmanın ne kadar değerli olduğunu vatandaşlarımıza istatistiklerle anlatıp aşı olmalarını istiyoruz. Şu an için aşı en büyük silahımız." İl Sağlık Müdürlüğü