Eğitim-öğretim milletlerin en önemli meselesidir

AK Parti Osmaniye Merkez İlçe Başkanı Sait Kıraç, İlköğretim Haftası sebebiyle bir mesaj yayınladı.

Kültür Sanat 18.09.2013 08:13:35 0
Eğitim-öğretim milletlerin en önemli meselesidir

AK Parti Osmaniye Merkez İlçe Başkanı Sait Kıraç, İlköğretim Haftası sebebiyle bir mesaj yayınladı.

 

Başkan Kıraç ?Akıl nimetiyle yeryüzüne gelen insan mutlaka öğrenmeye, anlamaya, uygulamaya ihtiyaç duyar. İnsanı insan yapan en önemli unsur eğitim ve öğretimdir.? Dedi.

 

Merkez İlçe Başkanı Sait Kıraç, İlköğretim Haftası nedeniyle yayınladığı mesajda ?İnsan önce ailede, sonra da okulda ne kadar kaliteli bir eğitim?öğretim süreci geçirirse, o kadar kendisine ve yaşadığı topluma, hatta belki de insanlığa önemli hizmet ve katkısı olur. Tam tersi bir durumda ise hem kendisine hem de topluma zarar veren insanlar yetişmiş olur ki, bu, o toplumun felaketi olur. İşte bu yönüyle eğitim-öğretim milletlerin en önemli meselesidir. İhmal edilmemesi gereken öncelikli hizmet alanıdır.

 

Biz de, AK Parti olarak, eğitim ve öğretim alanında büyük gelişmeleri sağlayan hizmetlere imza atıyoruz. Hükümetimiz öncelikle ilk defa bütçeden en fazla payın milli eğitime ayrılmasına öncülük yapmıştır. 1967?den beri ilk kez müfredatta kapsamlı değişiklik yapılarak çocuklarımızın araştırma, inceleme, sunma, karar verme, konuşma yeteneklerini geliştirmesine katkı sağlanması amaçlanmıştır. ?Haydi Kızlar Okula? Kampanyası ile 350 bini aşkın kız çocuğu eğitime başlamıştır. ?Eğitimsiz medeniyet olmaz? düşüncesinden yola çıkılarak okullaşma oranında yüzde yüze varan bir artış sağlanmıştır.

 

Okul öncesi eğitim aşama aşama zorunlu hale getirilmekte, böylece çocukların erken yaştaki akıl gücünün ve kabiliyetlerinin kuvvetlendirilmesi ve daha bilgili ve donanımlı olarak yetişmelerinin sağlanması hedeflenmektedir. Yine ilk kez okunan kitap sayısı karneye yazılarak ve tavsiye temel eser listesi hazırlanarak öğrencilerin okuma ve araştırmaya teşvik edilmesi sağlanmıştır. ?Eğitime % 100 Destek? Kampanyası ile hayırseverlerden yeni derslikler, okullar, onarımlar, arsalar, bilgisayarlar bağış olarak kazanılmıştır. YÖK ve üniversite bütçeleri % 252 artırılmıştır. 2003?den itibaren ilköğretimde, 2006?dan itibaren de ortaöğretimde olmak üzere Türkiye?de ilk defa ders kitapları ücretsiz olarak okulların açıldığı ilk gün öğrencilerimize sunulmaktadır. Yine asrın eğitim projelerinden biri olarak geliştirilen FATİH projesi ile, tüm dünyaya örnek olacak şekilde en gelişmiş bilişim teknolojisi çocuklarımızın eğitiminde kullanılmaktadır. 4+4+4 eğitim modeli ile eğitim sistemimiz pedagojik gereklere göre yapılandırılmıştır. Milli Eğitim sistemimizin yeniden düzenlendiği ve eğitim ve öğretimde özgürleşmenin yolunu açtığı model, genç nesillerimizin istikbali adına atılmış tarihi bir adımdır.

 

Bütün bunların yanında mağdur ve engelli öğrencilerimize yardım ve okullaşma oranlarının yükselmesi, yurt, pansiyon, yatak sayılarının artırılması, yeni okul kütüphanelerinin kurulması, öğretmen açığının büyük oranda kapatılması, öğretmenlerimizin maaş ve ücret durumlarının düzeltilmesi gibi daha nice hizmetlerimiz vardır.

 

Güzel projelerle eğitim seviyemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak, tabi ki en önemli hedefimizdir. İşte yeni bir eğitim-öğretim yılına daha başlamanın heyecanı içindeyiz. Geleceğimizi şekillendirecek olan gençlerimizi çağın gereklerine uygun bir şekilde yetiştirmek gayesiyle yine gerekli çalışmaların en kaliteli şekilde yapılması için çabalarımız sürecektir.

 

Çocuklarımızın en iyi şekilde yetişip ülkemizi dünyada çok önemli bir konuma getirmeye hazırlanmalarını sağlamak hepimizin ortak hedefidir. Bunun için ülke genelinde tüm çocuklarımızın eğitimde fırsat ve imkân eşitliğinden yararlanmalarını sağlamak için eğitime erişim ve eğitimde kalitenin artırılması çalışmalarımızı devam ettiriyoruz.

 

Yeni eğitim-öğretim yılının heyecanlı, enerjik, kaliteli ve başarılı geçmesini diliyorum. Yine çocuklarımız için emek veren öğretmenlerimizin ve velilerimizin de iyi bir eğitim-öğretim dönemi geçirmelerini ve umutlu başlangıçların güzelliklerle neticelenmesini temenni ediyor, bu vesileyle tüm eğitim camiasının ilköğretim haftasını kutluyorum.? Sözlerine yer verdi.  Resul Özdil