Satranç turnuvasına 168 kişi katıldı

Kadirli ilçesinde düzenlenen Kurtuluş Bayramı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen altın ödüllü satranç turnuvasına katılan sporculara Kur'an-ı Kerim dağıtıldı

Kültür Sanat 6.03.2013 11:14:30 0
Satranç turnuvasına 168 kişi katıldı

Kadirli ilçesinde düzenlenen Kurtuluş Bayramı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen altın ödüllü satranç turnuvasına katılan sporculara Kur'an-ı Kerim dağıtıldı.

Kadirli Belediyesi ve İlçe Satranç Temsilciliği tarafından Kültür ve Gençlik Evi'nde düzenlenen turnuvaya 5 kategoride 168 sporcu katıldı.

Belediye Başkanı Ömer Tarhan, ödül töreninde yaptığı konuşmada, 7 Mart Kadirli'nin Kurtuluşu etkinlikleri çerçevesinde düzenledikleri turnuvaya katılımn yüksek olmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Belediye olarak sporun her türlüsüne maddi ve manevi olarak destek verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini ifade eden Tarhan, ''Kadirli'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü etkinliklerinde düzenlediğimiz turnuvaya katılımın yoğun olmasına sevindik. Özellikle zeka oyunlarının başında gelen satranç sporuna bu kadar büyük ilgi olması ileriye dönük büyük başarılar getireceğine işaret olarak görüyoruz. Sporcularımıza başarılar diliyorum'' dedi.

Türkiye Satranç Federasyonu İlçe Temsilcisi Adem Pektaş ise minikler, küçükler, yıldızlar, gençler ve büyükler olmak üzere etkinliğe 5 kategoride 168 sporcunun katıldığını ve final müsabakalar sonunda ilk üçe giren sporculara altın 4,5 ve 6'ncı olanlara da mansiyon ödülü verildiğini hatırlatarak, katılan sporculara ve desteğinden dolayı Belediye Başkanlığına teşekkür etti.

Turnuvanın final müsabakalarının ardından düzenlenen ödül töreninde, Kadirli Belediyesi tarafından ''Kur'an-ı Kerim'siz Ev Kalmasın'' kampanyasıyla her sporcuya birer adet Kur'an-ı Kerim hediye edildi. Menderes Özat