Yarışmaya 21 öğrenci katıldı

Sumbas ta, okullar arası Türk Halk Müziği (THK) ve Türk Sanat Müziği (TSM) ses yarışması yapıldı.

Kültür Sanat 7.03.2013 09:10:08 0
Yarışmaya 21 öğrenci katıldı

Sumbas ta, okullar arası Türk Halk Müziği (THK) ve Türk Sanat Müziği (TSM) ses yarışması yapıldı.

Osmaniye İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve ''Sosyal ve Kültürel Etkinlikler

Programı'' çerçevesinde Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği ses yarışması ilçe finali, Sumbas Binali Yıldırım Yatılı Bölge Ortaokulu Çok Amaçlı Salonunda yapıldı.

Yarışmaya ilçe genelindeki okullardan toplam 21 öğrenci katıldı.

Yarışmada birinci olan öğrencilere ödülleri Kaymakam Selçuk Yosunkaya tarafından verildi. Ödül töreninde konuşan Yosunkaya, yarışmaya katılan öğrencilere, öğretmenlerine ve onlara destek olan ailelerine teşekkür etti.

Yosunkaya, gençlerin geçmiş yıllarda THM ve TSM dinlediğini ve zamanla gençlerin bu müziklerden yavaş yavaş uzaklaştığını belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Milli kültürümüze sahip çıkmak hepimizin aslî görevidir. Bugün Türk Halk ve Türk Sanat Müziğinin orta yaşlıların müziği haline geldiğini, gençlerimizin bu müzikten yeterince nasiplenemediğini görüyoruz. Bu tür etkinliklerle Türk müziğini gençlerimize sevdirmek, bu müziğin ifade ettiği derin sevgiyi, onların gerisindeki ve üç kıtadan beslenen millî kültürümüzü gençlerimize aktarmak istiyoruz.''

Final yarışmasına İlçe Millî Eğitim Müdürü Yılmaz Kırpık ve kurum amirleri ile öğretmen ve öğrenciler katıldılar. Menderes Özat