Türk işadamının fabrikası model olacak

Kadirli ilçesinde kurulan zeytinyağı fabrikasını gezen Cezayirli işadamı aynı fabrikayı Türkiye ye gelerek Osmaniye nin Kadirli ilçesinde kurulan zeytinyağı fabrikasını gezen Cezayirli işadamı, aynı fabrikayı ülkesine kuracak.

Siyaset 13.03.2013 08:58:13 0
Türk işadamının fabrikası model olacak

Kadirli ilçesinde kurulan zeytinyağı fabrikasını gezen Cezayirli işadamı aynı fabrikayı

Türkiye ye gelerek Osmaniye nin Kadirli ilçesinde kurulan zeytinyağı fabrikasını gezen Cezayirli işadamı, aynı fabrikayı ülkesine kuracak.

İşadamı ve Cezayir Patates Üreticileri Kooperatifi 2. Başkanı Zeghdallov Abdennebi Kadirli Organize Sanayi Bölgesindeki emekli astsubay Salih Sarıca tarafından kurulan zeytinyağı ve zeytin salamura fabrikasında incelemelerde bulundu.

Fabrikanın kurulması ve çalışmaları hakkında bilgi alan Abdennebi, Cezayir'de düzenlenen tarım fuarına katılan bir firmanın tavsiyesi ile geldiği Sarıcabey Zeytinyağı fabrikasını çok beğendiğini ve aynısını ülkersine kurmak istediğini söyledi.

Ülkesinde 33 yıldan bu yana patates üreticiliği yaptığını ve birkaç yıl önce kurduğu 35 Hektarlık arazisine 10 Bin adet zeytin ağacı diktiğini anımsatan Abdennebi, şunları kaydetti:

''Türkiye'ye ilk defa geliyorum. Çok güzel ve cennet gibi bir ülke. Türk insanının neler başardığını yerinde gördüm ve çok memnun oldum. Daha önce bazı ülkelere iş gezisinde bulundum. Ancak hayalimdeki fabrikayı burda buldum. Emekli asker olan Salih Sarıca'yı başarısından dolayı kutluyorum.   

Avrupa ve ABD gibi ülkeler Müslümanları tembel insanlar olduğunu düşünüyor. Fakat tam tersi bir durum söz konusu. Görüyorum ki Türk insanı da bizim gibi alın teri ile çalışarak ekmeğini kazanıyor. Çalışkan insanlarız. İnşallah aynı fabrikayı Cezayir'e kazandırmayı planlıyorum. Fabrikanın yöneticiliğini de Finansman olan kızım Zeghdallov Sarra yapacak.''

İşadamı Salih Sarıca ise ziyaretinden dolayı misafilerini ağırlamak ve fabrikasını gezdirmekten dolayı memnun olduğunu ifade ederek, kurduğu fabrikanın model olmasının kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.

Sarıca, ziyaret sonunda misafirlerine zeytinyağı ve salamura zeytin hediye etti.

Menderes Özat