Telefon dolandırıcıları Belediyeyi dolandıracaktı

Toprakkale Belediyesi santralini arayarak İlçe Emniyet Amiri olduğunu söyleyen dolandırıcı, hedefine ulaşamadı.

Toprakkale 13.12.2013 08:31:25 0
Telefon dolandırıcıları Belediyeyi dolandıracaktı

Toprakkale Belediyesi santralini arayarak İlçe Emniyet Amiri olduğunu söyleyen dolandırıcı, hedefine ulaşamadı.

 

Toprakkale Belediyesi?nde santral görevlisi olarak çalışan Sevim Gök belediye santralini arayarak kendisini Toprakkale İlçe Emniyet Amiri Murat baş komiser olarak tanıtan kişi ile arasında geçen konuşmayı şöyle anlattı:

 "Arayan kişi, 'İlçe emniyet müdürlüğünden arıyorum. Ben Murat Kaya, İlçe emniyet amiriyim. Kimliğinizi veya kimlik fotokopinizi kaybettiniz mi? Hakkınızda suç duyurusu var.? dedi. Ben de ?O zaman gelin ben belediyedeyim 5 dakikalık mesafedeyiz. Niçin buraya gelmediniz?? dedim. Gizli bir operasyon olduğunu söylediler. ?O zaman böyle gizli ise neden telefonla söylüyorsunuz. Mesafe yakın, siz gelemediyseniz ben geliyorum.? dedim ve bu şekilde konuşunca telefonu anında kapattılar. " şeklinde konuştu.

 

Telefonu kapatmadan İlçe Emniyet Amirliğini arayan Sevim Gök, ?Emniyetteki görevliye bilgi verirken arayan kişinin telefonundan gelen telsiz sesi, emniyette görevli kişi ile konuşurken gelmiyordu.? Şeklinde açıklamalarda bulundu.

 

Gelişmelerin ardından Belediye ses yayın cihazından vatandaşlar ikaz edildi.

Konu ile ilgili soruşturmayı sürdüren İlçe Emniyet Amirliği ise Emniyet Genel Müdürlüğü, bu tür dolandırıcılara karşı telefonlara SMS attığını ancak vatandaşlar yine dolandırıcıların ağına düştüğünü bildirdi. Yetkililer, devletin hiçbir şekilde vatandaşlardan para istemeyeceğini, böyle bir yetkisinin olmadığını, bu nedenle vatandaşların bu tür telefonlara itibar etmemesi gerektiğini bildiriyor. Alpaslan Ateş