Mobese sistemi kuruluyor

Toprakkale'de güvenlik hizmetlerinde verimliliği arttırmak amacıyla MOBESE sistemi kuruluyor.

Toprakkale 21.12.2013 08:39:30 0
Mobese sistemi kuruluyor

Toprakkale'de güvenlik hizmetlerinde verimliliği arttırmak amacıyla MOBESE sistemi kuruluyor.

 

Her türlü toplumsal olay, hırsızlık, trafik kazaları gibi hareketleri anında görüntüleyecek ve bu durumlara süratle müdahale edilmesini sağlayacak kısa adı MOBESE olan şehir güvenlik ve yönetim sistemi Toprakkale´de de kuruluyor.

 

Ülkemizin genelinde yaygınlaşarak devam eden ve suçların caydırıcılığı ile faillerin tespiti açısından başarılı olan sistemin Toprakkale´de de olayların, kaza ve hırsızlıkların tespitinde önemli bir hizmet sunacak.

 

İlçede alt yapı çalışmalarına başlanan Mobese Sistemi ile ilgili açıklama yapan Toprakkale Belediye Başkanı Sedat Şanal, "01.01.2013 tarihinde müracaatlarımız sonun da il emniyet müdürlüğü ile yaptığımız çalışmalar neticesinde iç işleri bakanlığımız tarafından ilçemiz için 250.00 (iki yüz elli bin Türk lirası) ödenek çıkartılmış olup toplamda 8 adet kamera İlçemizin belirli noktalarına yerleştirilmek üzere alt yapı çalışmalarına başlanan mobese sistemi ile ilçedeki mahalle, sokak, cadde ve yollar 24 saat gözetlenecek ve incelenecek. İlçemizde olabilecek her hangi bir güvenlik sıkıntısında emniyet birimleri bölgeye derhal müdahale edecek. Bunların haricinde ilçe giriş ve çıkışlarına bırakılacak plaka tanımlama sistemli mobese kameralarla, ilçenin giriş ve çıkışları da kontrol altında tutulacak, MOBESE Sisteminin kurulması ile ilçemiz çok daha güvenli, çok daha huzurlu ve yaşanıla bilir bir ilçe haline gelecektir. Toprakkale Belediyesi olarak bu hususta gereken katkıyı sağlayacağımızı taahhüt ettik ve bu sistemin uzun ömürlü olması için de fiber-optik kablolar döşenmesi için betonlama ve direk dikme çalışmalarını yapıyoruz."

 

Toprakkale Halkı için çalışmalarımıza tüm hızımızla devam edeceğiz" dedi. Haber Merkezi