Yeni doğan bebeklerin aileleri ziyaret ediliyor

Sumbas Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından İlçe genelinde uygulanmak üzere hazırlanan "Hoş Geldin Bebek" Projesi hayata geçirildi.

Sumbas 20.01.2014 08:18:41 0
Yeni doğan bebeklerin aileleri ziyaret ediliyor

Sumbas Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından İlçe genelinde uygulanmak üzere hazırlanan "Hoş Geldin Bebek" Projesi hayata geçirildi.

 

Kaymakam Selçuk Yosunkaya?nın girişimleri ile Vakıf tarafından ilçe genelinde uygulanmak üzere "Hoş Geldin Bebek" projesi hazırlanarak mütevelli heyetin görüşüne sunuldu.

 

Mütevelli heyet tarafından da uygulanmasına karar verilen proje çerçevesinde İlçede yeni doğan bebeklerin aileleri ziyaret edilerek, bebeklere "hoş geldin bebek" diyerek çeşitli hediyeler veriliyor.

 

Projenin hayata geçirilmesi dolayısıyla ilk ziyaret Akdam Köyünden Selvinaz-Özgür Çatal, Demet-Aydın Avcı ve Döğenli Mahallesinden Sevgi-Halil Avaner çiftleri ziyaret edilerek, yeni doğan bebeklere içinde bebek bakım seti bulunan hediye sepetleri takdim edildi.

 

Ziyaretlerde proje hakkında bilgi veren Kaymakamımız Selçuk Yosunkaya, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan?ın dikkat çektiği ülkemizin geleceği genç nesillerin çoğalmasına destek sağlamak ve dikkat çekmek amacıyla İlçede böyle bir projenin başlatıldığını, proje çerçevesinde İlçemizde ikamet eden ve yeni doğum yapan annelerin ziyaret edileceğini ve bebeklere bakım seti hediye edileceğini söyledi.

 

Kaymakam Yosunkaya, ayrıca Vakıf tarafından yapılacak araştırmalarda geliri muhtaçlık sınırının altında olan ve her ay düzenli olarak çocuklarını sağlık kontrolünden geçiren ailelere Şartlı Sağlık yardımının dışında her ay Vakıf tarafından 100,00 TL. bebek yardımı yapılacağını dile getirdi.

 

Ziyaretlerden duydukları memnuniyeti dile getiren aileler ise, böyle bir projenin başlatılması ve kendilerine verilen önemden dolayı başta Kaymakamımız olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyoruz dediler.

 

Ailelerin ziyaretine Kaymakamımızın eşi Gülüstan Yosunkaya, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Yasemin Avcı, Malmüdürü Yıldız Atlı, İlçe Yazı İşleri Müdürü Mustafa Yorulmaz ve S.Y.D.Vakfı Müdürü Mulla Yeşilyurt katıldı.

 Haber Merkezi