Şelalesi Yeniden Suya Kavuştu

Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde bulunan Karasu Şelalesi, eski doğal görünümüne tekrar kavuştu.

Düziçi 21.01.2014 08:21:05 0
Şelalesi Yeniden Suya Kavuştu

Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde bulunan Karasu Şelalesi, eski doğal görünümüne tekrar kavuştu.

 

Sabun Çayı üzerindeki Karasu Şelalesi'nin suyu, Sabun Çayı kenarındaki bir elektrik santraline aktarılınca kurumuştu.

 

Konu sosyal medyaya, yerel ve ulusal basına yansıyınca da şelalenin suyu tekrar verildi.

 

Sabun Çayı üzerinde bulunan enerji santralinden çay yatağına su bırakılmadığı için şelalenin kuruması ve doğal yaşamın zarar görmesi karşısında ilçe halkı, çevre il ve ilçelerdeki doğa sporları, fotoğrafçılık ve dağcılık kulüpleri gibi birçok kuruluş da konuya tepkisini dile getirmiş ve şelaleye giderek elektrik santralini protesto etmeye hazırlanıyordu.

Firma, perşembe günü öğle saatlerinde şelaleye yeniden su vermeye başladı.

 

Kuraklık ve bazı tesfiye ve düzenlemelerden dolayı şelaleye bir süre su veremediklerini belirten Efe Enerji Erem HES İşletme sorumlusu İbrahim Demirşen, "Bundan sonra şelalenin suyu ile ilgili herhangi bir problem yaşanmayacak. Kuraklık ve bazı eksikliklerden dolayı şelaleye can suyu veriyorduk ama sürekli su akıtamıyorduk. Şu an gerekli tesfiye ve düzenlemeler yapıldı. Önüne betonarme set yapıldı. Bundan sonra şelale bu şekilde akacak. Bundan sonra herhangi bir problem yaşanmayacak" dedi.

 

Firma olarak ilçenin doğa turizmini desteklediklerini belirten Demirşen, "Daha önce şelaleye ulaşım problemi vardı, bu betonarme yolu şirketimiz yaptı. Şelalenin üzerindeki akışı düzenleyen setleri de biz yaptık. Yaptığımız yeni düzenlemelerle birlikte ileride suyun kesilmesi gibi muhtemel problemleri de ortadan kaldırdık. Bundan sonra şelaleye düzenli olarak su akacak" şeklinde konuştu. Hilmi İsili