Suriyelilere yardım eli uzatıldı

Kadirli ilçesinde Dosteller Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nce başlatılan "Suriyeli kardeşlerimiz üşümesin" kampanyası kapsamında, Türkiye'ye sığınan Suriyelilere giysi ve battaniye yardımı yapılıyor.

Kadirli 13.02.2014 08:30:04 0
Suriyelilere yardım eli uzatıldı

Kadirli ilçesinde Dosteller Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nce başlatılan "Suriyeli kardeşlerimiz üşümesin" kampanyası kapsamında, Türkiye'ye sığınan Suriyelilere giysi ve battaniye yardımı yapılıyor.

Dernek Başkanı Gürsel Kıreker, yaptığı açıklamada, ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve sınırdaki kamplarda yaşamlarını sürdürmeye çalışan Suriyelilere destek amacıyla 2 yıldan bu yana yardım çalışmasında bulunduklarını söyledi.

Yardım kampanyasının devam ettiğini ve herkesin karınca kaderince destek verdiğini ifade eden Kıreker, şu ifadelere yer verdi:

?Kadirli Dosteller Derneği olarak geçen yıl başlattığımız ?Suriyeli kardeşlerimiz üşümesin? yardım kampanyası bu yılda devam ediyor. Kadirli Kaymakamı sayın Necip Çakmak ve Sumbas Kaymakamı sayın Selçuk Yosunkaya?nın yanında vatandaşlarımız tarafından kampanyaya verilen destek bizleri mutlu etti.

İçerisinde battaniye ve giysi bulunan yardımları en kısa zamanda Osmaniye İl Acil Afet Müdürlüğü yetkililerine teslim edeceğiz.

7?den 70?e herkesin destek verdiği çalışmalarımızla 2 yılda yaklaşık 5 bin aileye yardım malzemesi ulaştırmanın mutluluğu içerisindeyiz.

Kadirli Gençlik Eğitim Derneği (KAGED) ile birlikte sürdürdüğümüz yardım çalışmalarımız devam ediyor. Katkı veren herkese teşekkür ediyoruz.?

Hayırseverlerden Salih Topuz ise ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiye?ye sığınan ve sınırdaki kamplarda yaşamlarını sürdürmeye çalışan Suriyelilere destek amacıyla topladıkları yardımları yetkililere ulaştırmanın mutluluğu ve gururunu yaşadıklarını belirterek, Dosteller Derneği yetkilerine ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Topuz, Şehit Halis Şişman Mahallesi sakinlerinin duyarlılığına sevindiklerini ve yardım kampanyasına desteklerini devam edeceğini ifade ederek, ?Mahallemizden Suriyeli kardeşlerimize yardım amacıyla bir çalışma yaptık. Mahalle sakinlerimiz sağolsunlar duyarlılık gösterdiler. Kısa sürede giysi ve battaniye yardımında bulundular. Bu çalışmada toplanan yardımları, Dosteller Derneği yetkilileri ve görevlilerine teslim ettik. Allah razı olsun? dedi.

Toplanan yardımlar, derneğin deposunda yardımsever bayan ve çocuklarla birlikte dernek yetkililerinin özverili çalışması sonucu paketlendikten sonra Osmaniye İl Acil Afet Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi. Menderes Özat