Panele hazırlanıyorlar

Kadirli'de, yerfıstığının tanıtımı ve çiftçilerin karşılaştıkları zorlukların anlatılacağı "Yerfıstığı" konulu panel düzenlenecek.

Kadirli 14.03.2014 08:15:58 0
Panele hazırlanıyorlar

Kadirli'de, yerfıstığının tanıtımı ve çiftçilerin karşılaştıkları zorlukların anlatılacağı "Yerfıstığı" konulu panel düzenlenecek.

 

Panel ilgili olarak İlçe Ziraat Odası toplantısı salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısına Kadirli Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sedat Gökfidan, Kadirli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Muzaffer Yüksel Kaya, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Birdane Karakuş, Sumbas Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Özkale, Ticaret Borsası ile Ticaret Odası yetkilileri katıldı.

 

Gökfidan, yaptığı konuşmada, Kadirli'yi yakından tanıdığını ve yerfıstığı konusunda düzenlenecek panelin çok önemli olduğunu ifade ederek, her zaman destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

 

Kadirli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Muzaffer Yüksel Kaya ise panelin hem çiftçiler hem mahsulün tanıtımı açısından önemli olduğuna dikkat çektiği konuşmasında, tüm çiftçilerin panele katılmasını istedi.

 

Kadirli Ziraat Odası Başkanı Hanifi İspir de yerfıstığı üreticileri için yapılacak bu çalışmaya gerekli katkıyı sağlayacaklarını ifade etti.

Kadirli Ticaret Odası Başkanı Hasan Kastal ise Kadirli'nin bir tarım coğrafyasına sahip olduğunu ve ziraatın modern tarım anlayışı ile yapılmamasının bir çok sorunu beraberinde getirdiğini belirterek, yapılacak panelin yerfıstığı üretimi yapacak çiftçilere hem modern ziraat anlayışı ile tarım yapılmasını hem de ürünlerinin değerlendirmesinde nelere dikkat edilmesi hususunda katkı sağlayacağını söyledi.

 

Kadirli ve Sunbas İlçe Tarım Müdürleri ise panelin çiftçiler için çok önemli olduğunu belirterek, katılım yönünden çiftçilere gerekli duyuruyu yapacaklarını belirttiler. Menderes Özat