Gençler proje ile geziyorlar

Gençlik Merkezi Müdürlüğü aracılığıyla 80 öğrenci Gaziantep ilinin tarihi ve turistik yerlerini gezdi.

Kültür Sanat 11.04.2013 08:23:10 0
Gençler proje ile geziyorlar

Gençlik Merkezi Müdürlüğü aracılığıyla 80 öğrenci Gaziantep ilinin tarihi ve turistik yerlerini gezdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından geçtiğimiz yıl hayata geçirilen “Seyyah Ulu Çınar’ın İzinde” projesinin gençler tarafından benimsenmesinin ardından bu yıl da “Seyyah Bizim İller” projesi Osmaniye’de de hayata geçirildi.

Gençlik Merkezi Müdürü Dursun Köroğlu proje hakkında şunları söyledi; "Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından hazırlanan ve 81 ilde uygulamaya başlayan Seyyah Bizim İller projesi ile gençlerimizin kaynaşmaları ve kültürel etkileşimde bulunmaları amaçlanıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın destekleriyle 'Atatürk Gençlik Merkezi' olarak Seyyah Bizim İller projesi kapsamında G.Antep,Şanlı Urfa,Adana, Mersin,K.Maraş,Hatay,olmak üzere toplam 680 gencimizi geziye götürdük ve götürmeye devam ediyoruz. Gençler arasında diyalogun arttırılması ve düzenlenen gezi programları sayesinde ülkemizin doğal, tarihi güzelliklerini yerinde görerek, ülkelerini daha çok sevmelerine katkı sağlanması amacıyla bu proje hayata geçirildi. Bu etkinlikler sırasında gençlerimiz kendilerini geliştirme fırsatı bulurken, hayatın koşuşturması içinde yaşadıkları stresi en aza indirme şansını da yakalamaktalar." dedi.

Köroğlu "Amacımız yapılan ve yapılacak olan bütün etkinlikler ile projeleri gençlerimize en iyi şekilde sunmak ve verimli olmasını sağlamaktır. Yürüttüğü çalışmalar ve projelerle gençlere ne kadar önem ve değer verdiğini gösteren, gençlere sunduğu imkanlarla gençliği daha bilinçli yetiştirmemize vesile olan Bakanımız Sayın Suat Kılıç'a ve ekibine tüm gençlerimiz adına teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Köroğlu, 14-26 yaş aralığındaki gençlerin, 20 Nisan'da Şanlı Urfa'ya gideceklerini kaydetti. Haber Merkezi