Sağanak, hayatı olumsuz etkiledi

Osmaniye de akşam saatlerinde başlayan sağanak yağmur, hayatı olumsuz etkiledi.

Ekonomi 12.04.2013 08:53:20 0
Sağanak, hayatı olumsuz etkiledi

Osmaniye de akşam saatlerinde başlayan sağanak yağmur, hayatı olumsuz etkiledi.

Şehir merkezinde, su birikintileri nedeniyle araç sürücüleri zor anlar yaşarken, ev ve işyerleri yağmur suyundan etkilendi.

Osmaniye Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünün iş makineleri ile Devlet Su İşleri, Karayolları ve Sivil Savunma Müdürlüğüne ait araçlar, su ve sel baskınlarına karşı hazır bekletildi.

Kredi ve Yurtlar Kurumu önünde oluşan su birikintisi, tahliye kanallarının yetersiz kalması nedeni ile ulaşıma kapandı. İş makineleri yardımı ile kaldırım taşları sökülüp su birikintisi Karaçay deresine bırakılarak yol trafiğe açıldı.

Adnan Menderes Bulvarı, Mehmet Zahit Kotku sokak ile Musa Şahin Bulvarı üzerindeki su birikintileri nedeni sürücüler zor anlar yaşadı.

Zemin katlarda bulunan bazı ev ve işyerleri ile okulların alt katları da yağmur sularından etkilendi. Su baskını yaşanan yerlerde iş makineleri ile çalışma başlatıldı. Can kaybının yaşanmadığı su baskınlarında küçük çapta maddi hasarlar meydana geldi.
Osmaniye Meteoroloji İl Müdürlüğü yetkilileri, son 24 saatte metrekareye 26 kilogram yağış düştüğü, sağanak yağışın aralıklarla devam edeceğini belirtti.
Ümit Kahrıman