Korkut Ata Kültür ve Spor Şenliği

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi nde geleneksel hale gelen Bahar Şenliği nin bu yıl beşincisi düzenlenecek.

Kültür Sanat 19.04.2013 09:14:13 0
Korkut Ata Kültür ve Spor Şenliği

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi nde geleneksel hale gelen  Bahar Şenliği nin bu yıl beşincisi düzenlenecek. İlk yıldan bu yana bilimsel ve kültürel etkinlikleri ön planda tutan Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Bahar Şenlikleri’nde de bu yaklaşımını sürdürüyor.

OKÜ Bahar Şenliğinin Yeni Adı: “Korkut Ata Kültür ve Spor Şenliği”

Her yıl öğrenci etkinlikleriyle Şenlik Takvimini hazırlayan OKÜ, bu yıl Bahar Şenliklerinin ismindeki değişiklik ile dikkat çekiyor. “Korkut Ata Kültür ve Spor Şenliği” olarak duyurulan Bahar Şenliğinde öğrenciler kendi programlarını hazırlarken, OKÜ de organizasyonunu kendi imkânları ile gerçekleştirerek, öğrenci kulüplerine tüm imkânları sunduğu bir proje ortaya çıkartıyor.

Prof. Dr. Orhan Büyükalaca: “ Şenlikleri Özümüzde Gerçekleştireceğiz.”

Korkut Ata Kültür ve Spor Şenliği’nin olması gerektiği gibi kültürel değerlerimiz çerçevesinde gerçekleşeceğini belirten OKÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Bahar ve Spor Şenliklerinin ismini bu yıl değiştirdik. Tabi ki bu değişiklik sadece ismi ile değil aynı zamanda şenliğin içeriğiyle de ilgili. Bildiğiniz gibi Üniversitemizin adı Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Osmaniye merkezde bulunan yerleşkemizin de adı Karacaoğlan, bu verilerden yola çıkarak biz Bahar ve Spor Şenliklerini beşincisinden itibaren Korkut Ata Kültür ve Spor Şenliği olarak değiştiriyoruz. İçeriğinde de ciddi anlamda değişiklikler mevcuttur. Üniversitelerde Bahar ve Spor Şenliği adı altında uzun yıllardır düzenlenen etkinliklerin içeriğine baktığımızda bir Üniversitede olması gereken formattan, içerikten etkinliklerin uzaklaşmakta olduğunu görüyoruz. Bu tespit sadece biz değil birçok Üniversite tarafından yapılmaktadır. Bu sebeple biz bu sene şenliklerimizi kendi içimize dönerek, kendi özümüze dönerek öğrencilerimizle birlikte düzenliyoruz. Bu çerçeve de neler var diyecek olursanız. 24 Nisan Çarşamba günü saat 09.30 da geleneksel hale gelen eski valilik önünden başlayıp Cumhuriyet Meydanı’na kadar süren şehir yürüyüşü ile başlayacağız. Yerleşkede ise farklı etkinlikler olacak. Etkinliklerin birinci ayağı Spor Etkinlikleri, çok değişik branşlarda öğrencilerimizin personelimizin katıldığı sportif faaliyetleri gerçekleştireceğiz.  Bunun yanında bu yıl öğrenci kulüplerimize özel bir önem verdik. Onlarla işbirliği içerisinde şenliklerde geçekleştireceğimiz etkinlikleri planladık. Değişik kulüplerimizin düzenlemiş olduğu sergilerimiz, oyunlarımız, uçurtma şenliği, yarışmalarımız, şiir dinletisi ve tabi ki müzik var. Öğrencilerimiz bu etkinliklerde kendileri aktif olacaklar. Bunların yanında şenlik süresince öğrencilerimizin ve birimlerimizin açmış olduğu stantlarımız olacak. Bu stantlarda da gerek bölümlerimizi gerekse kulüplerimizi tanıtıcı broşürler yer alacak. Ayrıca öğrencilerimiz üretmiş oldukları değişik ürünleri sergileme imkânı bulacaklar. Tabi bu şenlikler sadece Üniversitemizdeki öğrencilere yönelik değil bütün Osmaniyelilere açık olacak” dedi.

Prof. Dr. Orhan Büyükalaca açıklamasında ayrıca, eğlenceyi ithal eden bir anlayış yerine üreten bir mantıkla Üniversitede olması gereken kültür çerçevesinde bir faaliyet zinciri gerçekleştirildiğini ve bunda öğrencilerin ve OKÜ personelinin çok büyük emekleri ve katkıları olduğunu belirtti.

Prof. Dr. Orhan Büyükalaca geçen yıllar da olduğu gibi bu yıl da Korkut Ata Bahar ve Spor Şenliği’nin Osmaniye halkına açık olduğunu belirterek tüm halkımızı şenliğe davet ettiklerini de sözlerine ekledi.  Haber Merkezi