Çocuklar şenlikte buluştu

Osmaniye İlim Sanat ve Kültür Derneği Evde Karakter Eğitimi Komisyonu tarafından Polisevi Piknik Alanında Uçurtma Şenliği düzenlendi.

Kültür Sanat 8.05.2013 09:33:34 0
Çocuklar şenlikte buluştu

Osmaniye İlim Sanat ve Kültür Derneği Evde Karakter Eğitimi Komisyonu tarafından Polisevi Piknik Alanında Uçurtma Şenliği düzenlendi.

Sunuculuğunu Hatice Gül’ün yaptığı şenlik programının açılışını, İl-San Der Evde Karakter Eğitimi Komisyon Başkanı Gülten Dündar,  programın hayırlara vesile olması dilekleri ve çocukların yetim kalmaması temennisiyle yaptı.

Anadolu Platformu Evde Karakter Eğitimi Komisyonu Başkanı Yunus Eren uçurtma şenliğini düzenleme nedenlerini açıklayarak şunları ifade etti. “Uçurtmalarımızı, çocukların savaşlar sebebiyle yetim kalmadığı masmavi bir dünyaya uçurmak istiyoruz. Savaşların, çatışmaların, silahlanmanın bedelini çocuklar ödüyor. Ve biz bu gün uçurtmalarımızı, “Çocuklar Yetim Kalmasın Diye...”  ümitle ve dualarla gökyüzüne uçuruyoruz…”

Şenlik programı, mendil kapmaca, çuval, ağızda kaşıkla yumurta taşıma ve halat çekme yarışmalarıyla devam etti. Yarışmalar sonunda kazananlara çeşitli hediyeler dağıtıldı. En güzel ve ilginç, en yükseğe çıkan uçurtma sahipleri hakem heyetince dürbünle tespit edilerek ödüllendirildi. “Meyna Sincabı” maskotu çocukları eğlendirdi, hediyeler dağıttı. Ayrıca Eke, Komisyonu tarafından yıl içinde düzenlenen şiir, kompozisyon, resim, Kur’an okuma v.b. gibi yarışmalarda dereceye girenler ödüllendirildi.

Uçurtma Şenliği çok renkli görüntülere sahne oldu. Şenliğe katılan çocuklar ve velileri neşeli zamanlar geçirdiler. Osmaniye’de kalan Suriyeli çocukların da programa katılmaları, şenliği daha da bereketlendirdi. İlim Sanat Kültür Derneği gönüllü aileleri yiyecek-içecek reyonunda katılanlara yönelik ikramlarda bulundular. Aileler piknik yapma imkânı buldu.

Program, çocukların ve ailelerin ziyadesiyle memnuniyetlerini ifade etmeleriyle, gelecek yıl bir daha düzenlenmesi temennisiyle ve adaletli, özgür, mutlu, huzurlu bir dünya dualarıyla son buldu. Haber Merkezi