Aşı olmayan PCR testi yaptıracak

Osmaniye Amatör liginde bu hafta sonu 2. Grupta toplam 6 maç 1,5 yılın ardından Covid-19 tedbirleri gölgesinde oynanacak.

Spor 19.11.2021 16:56:00 0
Aşı olmayan PCR testi yaptıracak

Öte yandan Profesyonel ligde uygulanan 21 kişilik müsabaka kadro uygulaması amatör liglerde  2021-2022 sezonuna mahsus olmak üzere uygulanacağı  TFF tarafından açıklandı.
21 Kişilik Müsabaka Listesi Uygulama;  Müsabaka isim listesine yaşı küçük 5 futbolcudan 1 yaşı küçük futbolcu yazılmaması halinde müsabaka isim listesine 20 kişi, 2 yaşı küçük futbolcu yazılmaması halinde müsabaka isim listesine 19 kişi, 3 yaşı küçük futbolcu yazılmaması halinde 18 kişi, 4 yaşı küçük futbolcu yazılmaması halinde 17 kişi ve 5 yaşı küçük futbolcu yazılmaması halinde müsabaka isim listesine 16 kişi yazılabilecek. 
Bu arada geçtiğimiz profesyonel ligler ile Bölgesel Amatör ligde uygulanan sağlık koşulları bu sezon Amatör ligde de uygulanacak. Bu yıl güncellenen uygulama ile 2. Doz aşısını yaptıran ve aşısın üzerinden 14 geçmiş olanlar E-Devlet ve hayat eve sığar uygulamasından indirdiği aşı kartını çıktısını alarak müsabakalarda görev alabilecekler. 
Aşı süreci tamamlayamayan sporcu, Yönetici, hakem ve sahada görev alacak isimler maçtan 2 gün önce PCR testi yaptırmak ve sonucunun negatif çıkması durumunda görev yapabilecekler.
ARTIK ESEMA LİSTESİ VE LİSANLAR MAÇLAR OYNANMAYACAK 
Pandemi öncesi müsabakalarda 18 kişilik müsabaka isim listesi ile lisansların hazır bulunması maçlar oynananırken  bu yıl pandemi koşulları nedeniyle ’Futbolcu ve Görevli Aşı Sertifikası, PCR Testi ve HES Kodu Takip Formu’’ doldurulacak. Ayrıca aşı kartı dökümleri  de hazır bulundurulacak.  
Pandemi koşullarına ilişkin denetlemeleri maçlara atanan sağlık memuruna teslim edilecek ve uygun görülmesi durumunda ilgili isimler müsabakalarda görev yapacak. 
PCR ÜCRETSİZ
Öte yandan Osmaniye Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu spor kulüplerin mağdur olmamaları hafta içi uyarıda bulundu.  Yapılan uyarıda PCR testlerin ücretsiz olarak toplum sağlığı merkezinde yaptırılabileceği kaydedildi.   Spor 80