Başkan Çillem, muhtarlarla bir araya geldi

Osmaniye'de AK Parti Düziçi İlçe Teşkilatı, Köy muhtarlarıyla öğle yemeğinde bir araya geldi.

Siyaset 26.02.2022 00:00:00 0
Başkan Çillem, muhtarlarla bir araya geldi

Osmaniye'de AK Parti Düziçi İlçe Teşkilatı,  Köy muhtarlarıyla öğle yemeğinde bir araya geldi. Toplantıda Düziçi ilçesinin sorun ve talepleri konuşuldu. 
Osmaniye Düziçi ilçesinde bulunan İstiklal mahallesinde bir restorantta gerçekleşen toplantıya AK Parti Düziçi İlçe Başkanı Mehmet Çillem, köy muhtarları ve partililer katıldı. Öğle yemeği ile başlayan toplantıda köy muhtarları sorun ve taleplerini iktidar partisi temsilcilerine aktardı. Yemeğin ardından muhtarlara hitap eden Başkan Çillem; “Göreve geldiğim günden bu yana ilk projelerim arasında olan siz değerli muhtarlarımla olan toplantımızı maalesef pandemi nedeniyle hep ertelemek zorunda kalmıştım. Bugün burada sadece köy muhtarlarımız mevcut. İleriki toplantımızda da sadece mahalle muhtarlarımızla bir araya geleceğiz. Programımızın amacı; ilçemizin ve köylerimizin sorunlarını istişare etmektir. 20 yıldan bu yana yapmış olduğumuz hizmetlerimizi değerlendirip, varsa eksiklerimiz bunları telafi etmektir. Bugün sizlere bahsetmek istediğim üç (3) önemli konumuz var. Bunlar; organize sanayi, dört (4) yıllık fakülte ve çevre yolu. Organize sanayi için ilk ve en büyük adımı atmış bulunuyoruz. Toplam da 955 dönüm arazi organize sanayi için tahsis edilmiş durumda. Organize sanayi ilçemiz için çok önemli. Bunun bilincindeyiz ve bu işi sıkı bir şekilde takip ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz. İnşallah organize sanayi’yi Düziçi’ne yapacağız.  Diğer bir konu ise ilçemize dört (4) yıllık bir fakülte yapılmasıdır. Bununla ilgili olarak ta toplamda 107 dönümlük  Fen Lisesi kampusu içerisindeki binaların tadilatını yapmak ve fakülte için buranın alt yapısını tamamlayarak hazır etmektir. Bununla ilgili olarak ta ciddi şekilde görüşmelerimize devam etmekteyiz. Düziçi girişinden başlayan bölünmüş yol çalışmamız sizlerin de bildiği gibi devam ediyor. Burada bazı istimlak sorunları yaşıyoruz. İnşallah bu sıkıntıları da çözüp bu yolu Düziçi çevre yoluna kadar yapacağız. İlçemiz Düziçi’nin en çevre yolunu da yapmak için girişimlerimiz devam etmekte. 2023 yılına kadar bu yolarımız bitmiş olacak. Şuana kadar 12 köyümüze daha kömürinin ulaşmadığını biliyoruz. En kısa sürede bu köylerimize de kömürleri ulaştıracağız.  Ayrıca vatandaşlarımızı köyde yaşamaya teşvik etmek amacıyla valiliklerimiz tarafından 100 bin lira faizsiz kredi ve destek verilecek. Bunun da buradan müjdesini vereyim. Projemizin amacı köyde yaşamaya teşvik etmek ve vatandaşlarımız köyde kalmasını sağlayarak üretimi arttırmak” şeklinde konuştu.
Program sonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resmi bulunan duvar saatli kanvas tablolar ve ajandalar muhtarlara hediye edildi. 
AK Parti İlçe Başkanlığı