Başkan Demir, Osmaniyelileri film gösterimine davet etti

Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu ve Türk Dünyası Kültür Sanat ve Sinema Vakfının ortak düzenlediği 7.Türk Dünyası Belgesel Film Festivalinde ödül alan filmler, Osmaniye’de gösterime girdi.

Gündem 15.11.2022 10:48:00 0
Başkan Demir, Osmaniyelileri film gösterimine davet etti

Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu ve Türk Dünyası Kültür Sanat ve Sinema Vakfının ortak düzenlediği 7.Türk Dünyası Belgesel Film Festivalinde ödül alan filmler, Osmaniye’de gösterime girdi. Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve Festival Tertip Komitesi Başkanı Menderes Demir, “Yapılan film gösterimine tüm halkımızı bekliyoruz” dedi.

Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu ile Türk Dünyası Kültür Sanat ve Sinema Vakfı tarafından gerçekleştirilen, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi başta olmak üzere meslek örgütleri, Sivil Toplum Örgütleri ve medya kuruluşlarının Proje Ortağı olduğu ve T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü, Türk Dünyası Belediyeler Birliği katkılarıyla düzenlenen 7.Türk Dünyası Belgesel Film Festivalinde ödül alan filmler, Osmaniye’de gösterime girdi.

Bu seneki teması; “Fikirde Birlik 9 Ülke 9 Şehir 1 Festival” olan sinema festivalinde ödül alan filmler, OKÜ 15 Temmuz Şehitler Amfisinde sinemaseverlerin beğenisine sunulacak. Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve Festival Tertip Komitesi Başkanı Menderes Demir konuyla ilgili olarak, bu festivalin Türkiye ve Türk Dünyasının kardeşlik hukukuna katkı sağlayacağını ifade ederek,  Türk’ün dram, güzellik ve acılarının sinema diliyle beyaz perdeye aktarıldığını söyledi. Demir; “Ödül alan Filmleri Türk Dünyası Kültür başkenti Bursa da, Kırgızistan’ın Başkenti Bişkek’te, Kazakistan Almatı’da, Özbekistan Taşkent ve Fergana’ da, Makedonya Üsküp’te Proje Ortağı Üniversiteler ve Meslek örgütleri ile belediyelerin ev sahipliğinde yaptık.

Osmaniye’de de Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Ev sahipliğinde gerçekleşiyor. Türk Dünyasının Kültürüne Sanatına ve Kardeşlik hukukuna katkı vermek ve akrabalık bağlarımızın güçlenmesini artırmak için yaptığımız bu Festival Türk’ün Doğu Türkistan’dan Balkanlar ve Avrupa içlerine kadar yaşadığı dram, güzellik ve acıları sinema diliyle anlatan filmler çekildi. Bu Filmlerden bir demet gösterimi Osmaniyeli kültür sanat insanlarının gösterimine sunuyoruz” diyerek, ev sahipliğinden dolayı OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun ve yönetimine teşekkür etti.

Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu