Başkan Sezgin “Çiftçilerimiz ekim yapamaz hale gelecek”

Osmaniye Ziraat Odası Başkanı ve Türkiye Ziraat Odaları Yönetim Kurulu Başkan Vekili Bahadır Sezgin son günlerde tarımsal girdi maliyetlerine gelen zamlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Gündem 20.01.2022 09:30:00 0
Başkan Sezgin “Çiftçilerimiz ekim yapamaz hale gelecek”

Osmaniye Ziraat Odası Başkanı  ve Türkiye Ziraat Odaları Yönetim Kurulu Başkan Vekili Bahadır Sezgin son günlerde tarımsal girdi maliyetlerine gelen zamlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Özellikle son günlerde Döviz kurunun da artmasıyla Tarımsal  girdilere gelen yüksek zamlar yaşandığını çiftçilerin maliyetlerde artış yaşandığını kaydetti.
Osmaniye Ziraat Odası Başkanı  ve Türkiye Ziraat Odaları Yönetim Kurulu Başkan Vekili Bahadır Sezgin “Bu yüksek rakamlar ile Çiftçimiz ekim yapmakta zorlanacaktır. Geçtiğimiz aylarda ekimi yapılan Buğday tarlalarına maliyetinden ötürü maalesef yeteri kadar gübre kullanılamamıştır. Gübre, mazot, tohum, elektrik ve sulama gibi girdilerin fiyatları makul seviyelere düşürülmeli ve Çiftçilerimize verilen destekler artırılmalıdır. Eğer tedbir alınmaz ise önümüzdeki günlerde ekimi yapılacak olan ürünlerde de üretim sıkıntısı yaşanacaktır. Çiftçilerimiz yeterli gübrelemeyi yapamadığı zaman yeterli ürünü üretemeyecek, verim kayıpları yaşanacaktır.
Sonuçta Çiftçilerimiz bu rakamlar ile  maalesef ekim yapamaz hale gelecektir.  Acil olarak Çiftçilerimizin tarlalarını satmasını önleyecek, üretimde kalmasını sağlayacak yeni tedbirler alınması gerekmektedir.
Çiftçilerimiz, her ekim sezonu olduğu gibi, bu ekim sezonunda da,  yağmur çamur demeden gecesini gündüzüne katarak, Salgın dönemi de dahil olmak üzere, insanlar evlerinde salgından korunurken, çiftçimiz  tarlasını terk etmeden tüm zorluklara rağmen inadına ülkemiz için üretmekten asla vazgeçmemiş , sofralarımızı bereketlendirmiş,milletimizin gıdaya ulaşmasını sağlamıştır.Tüm eli nasırlı, eli öpülesi Çiftçilerimize minnettarız.  
Sonuç olarak, talebimiz, Girdi maliyetleri makul seviyelere düşürülmelidir. Çiftçilerimize verilen desteklemeler maksimum oranda artırılmalıdır. İlimizin simgesi ürünümüz yerfıstığı mutlaka destekleme kapsamına dahil edilmelidir.   Açıklamama son verirken Tüm Çiftçilerimize, doğal afetlerden uzak, bol ve bereketli bir hasat sezonu diliyorum”  dedi . OZO