Çerçi, Damızlık Düve İstasyonunu  ziyaret etti

Damızlık Düve İstasyonunu  Osmaniye’nin Düziçi İlçesinde Düziçi İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fevzi Soner Çerçi  Hocaoğulları Hayvancılık İsmail Ela Damızlık Düve İstasyonunu  ziyaret etti.

Ekonomi 4.05.2021 00:32:00 0
Çerçi, Damızlık Düve İstasyonunu  ziyaret etti

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fevzi Soner Çerçi  ve Ziraat Mühendisleri İle Hocaoğulları Hayvancılık İsmail Ela Damızlık Düve İstasyonunu  ziyaret  ederek incelemelerde bulundu.

Hocaoğulları Hayvancılık İsmail Ela 500 dekar alanda, yılda 3 ürün verecek şekilde üretimin yapıldığını ifade ederek “1. Ürün olarak 3 lü karışım ( cavdar, yulaf, ryegrass) ekildiğini,  2. ve 3. Ürünlerde Slajlık Mısır ekımi de yapılıyor.  2. ve 3. Ürün olan Silajlık Mısırın sulamasının damlama sulama ile yapılıyor” dedi.

 Hocaoğulları Hayvancılık İsmail Ela Damızlık Düve İstasyonunda şuanda işletmesinde 400 adet Büyükbaş olduğunu belirterek “Hayvanların kaba yem ihtiyacını ekmiş olduğu yem bitkileri ( 3’lü karışım ot silajı, Mısır silajı ) ile karşılanıyor. Toplamda 2000 ton ot silajı hazırlanmıştır. Ayrıca bu ekilen alanda yıllık 6500 ton civarı Mısır Silajı üretiliyor” şeklinde konuştu.   Düziçi İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü