Emniyet, otogar ve metruk binalarda kaçak göçmen aradı

Osmaniye'de Emniyet ekiplerinin düzensiz göçle mücadelesi devam ediyor. Şehirde yapılan düzensiz göç denetiminde iki Suriye uyruklu şahıs sınır dışı edildi.

Gündem 13.05.2022 15:19:00 0
Emniyet, otogar ve metruk binalarda kaçak göçmen aradı

Osmaniye'de Emniyet ekiplerinin düzensiz göçle mücadelesi devam ediyor. Şehirde yapılan düzensiz göç  denetiminde iki Suriye uyruklu şahıs sınır dışı edildi. 

Alınan bilgilere göre; Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü koordinesinde düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığıyla mücadele dahilinde kent genelinde uygulama ve denetim yapıldı. 140 personelin katıldığı uygulama ve denetimlerde yabancı uyruklu şahısların barınabileceği metruk binalar ile yabancıların yoğunlukla ikamet ettiği bölgeler ve otogar kontrol edildi. Denetimlerde ayrıca 756 Suriye uyruklu şahıs sorgulandı.  Hayvan Hırsızlığı ve Kaçakçılık Kanununa Muhalefet suçundan cezaevinden tahliye olan Suriye uyruklu 2 şahıs yakalandı. 
Emniyetteki işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne sevk edilen şahıslar, idari işlemlerinin tamamlanmasının ardından Kilis Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan sınır dışı edildi.
Kent genelinde yabancı uyruklu şahısların denetimlerinin aralıksız devam edeceği belirtildi.
İl Emniyet Müdürlüğü