Engelli ve eski hükümlülerİŞKUR ile iş kuruyor 

Osmaniye’de yaşayan engeli Kerem Kurt, İŞKUR tarafından verilen "Engelli ve eski hükümlü iş yeri açma" hibe kredisiyle hayvancılığa başladı.

Ekonomi 12.01.2021 16:22:00 0
Engelli ve eski hükümlülerİŞKUR ile iş kuruyor 

Kurt'a ait "Büyükbaş Hayvancılık" konulu proje, komisyonca onaylanıp 45 bin lira demirbaş ödemesi yapıldı.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Altunkaynak, Engelli ve Eski Hükümlü Kendi İşini Kurma Projesi kapsamında Kerem Kurt'un projesinin onaylandığını belirtti.

Kurt’un 3 büyükbaşla kendi işini kurduğunu ifade eden Altunkaynak, “Kerem Bey, hayvanları 3 yıl boyunca satamayacak, kesimini yapamayacak. Hayvanlar, sigortalı olup, 3 yıl sonra hayvanlar tamamen Kerem Kurt'un olacaktır. İŞKUR olarak yeni istihdam sağlayacak projeleri desteklemeye devam edeceğiz. Kerem Kurt'a hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz" dedi.

Engelli ve Eski Hükümlü Kendi İşini Kurma Projeleri kapsamında engelliler için komisyon değerlendirmesi sonrasında kaynak tahsis edilmesine karar verilen projelerde, başvuru sahibinin talep etmesi halinde, maliyetlerinin karşılanabileceğini söyleyen Altunkaynak, "Kuruluş işlemleri desteği, İşyeri kuruluşu için yapılan resmi işlemler, onaylar, izinler, ruhsatlar ve sigorta gibi masraflar için belge karşılığı olmak üzere en fazla 5 bin lira. İşletme gideri desteği, sözleşme imza tarihinden sonra 12 ay süre ile belge karşılığı olarak işletme giderlerinin su, elektrik, iletişim, ısınma, kira ve tanıtım olarak en fazla yüzde 60'ını geçmeyecek şekilde yıllık toplamda en fazla 15 bin lira. Kuruluş desteği, Sözleşme imza tarihinden itibaren 12 ay boyunca belge karşılığı olmak üzere işletmenin temel faaliyet alanı ile ilgili makine, teçhizat, yazılım, donanım, ofis malzemesi gibi maliyetler için vergiler dahil en fazla 45 bin lira.  Eski hükümlüler için Adalet Bakanlığı’nın ilgili birimleri tarafından yapılan başvuru sonrasında bütçe imkanları doğrultusunda kaynak tahsis edilmesi uygun görülen projelere vergiler dahil en fazla brüt asgari ücretin 15 katına kadar kurulacak işyeri için gerekli olan giderleri kapsayan “kuruluş desteği” verilecektir." dedi.

Kerem Kurt ise kendisine sağlanan imkan sayesinde kendi işinde çalışmaktan son derece mutlu olduğunu belirtti. 

2021 yılı için yeni başvuru rehberinin mayıs ayı başında yayımlanacağı, başvuru yapmak isteyen kişilerin Osmaniye İŞKUR İl Müdürlüğü ile irtibata geçebileceği kaydedildi.

İŞKUR İl Müdürlüğü