Gastronomi Turizmi konulu panel yapıldı

Osmaniye Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Türk Mutfağı Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Gündem 28.05.2022 11:51:00 0
Gastronomi Turizmi konulu panel yapıldı

Osmaniye Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Türk Mutfağı Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.
Cebelibereket Kültür Merkezi Salonunda yapılan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Osmaniye Kültür ve Turizm İl Müdürü Burhan Torun'un açılış konuşmasıyla başladı. 
Torun, burada yaptığı konuşmasında, Osmaniye mutfağının tarihsel süreç içerisinde önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, yemek kültürünün yaşatılması gerektiğine vurgu yaptı. Ardından yöresel yemekler işletmecisi Osmaniyeli Tülay Tekbıyık Barutçu ‘’Türk Mutfağının dünü, bugünü ve yarını’’ konulu bir konuşma gerçekleştirerek yaşadığı ve katıldığı yarışma ve yöresel yemeklerin tanıtımıyla ilgili yaptığı çalışmalardan bahsetti. 
Ardından saat 14.40’da ‘’Gastronomi Turizmi’ ’konulu panele geçildi. 
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Bölümü’nden Doç. Dr. Önder Yayla Operatörlüğünde gerçekleşen panelde ilk olarak ‘’Türk Mutfağı’nın Tarihsel Gelişimi’’ konusunda aynı üniversiteden misafir Öğretim görevlisi Ergin Fidan, ardından ‘’Yöresel Ürünlerin Türk Mutfağının Tanıtımındaki Rolü’’ konusunda aynı Üniversiteden Öğretim Görevlisi Şeyda Yayla, ‘’Türk Mutfağının sürdürülebilirliği’’ konusunda aynı Üniversite’den Dr. Öğretim Üyesi Meral Üzülmez ve son olarak da ‘’Türk Mutfağında Gıda Güvenliği ve Gıda Kaynaklı Virüsler’’ konusunda aynı Üniversiteden Dr. Öğretim Üyesi Mevhibe Terkuran konuştu.
Büyük bir dikkatle izlenen ve beğeni toplayan panel sonunda akademisyenlere, İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Torun tarafından plaket verildi.
Panel öncesi ve sonrasında Cebelibereket Kültür Merkezi Konferans Salonu ve Fuaye alanında ‘Yöresel Türk mutfağı yemeklerinin ve tatlılarının" ayrıca "el Sanatlarının" sergilendiği stantları gezenlere yöresel yemek ikramı yapıldı. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü