Kent merkezi ve ilçelerde deprem konutları yükseliyor

Osmaniye’nin Hasanbeyli ilçesinde, depremzedeler için yapılan 512 konutun inşaatı hızla yükseliyor.

Gündem 18.12.2023 11:40:00 0
Kent merkezi ve ilçelerde deprem konutları yükseliyor

Osmaniye’nin Hasanbeyli ilçesinde, depremzedeler için yapılan 512 konutun inşaatı hızla yükseliyor.

Vali D.Erdinç Yılmaz, deprem konutlarında incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgi adı.

Vali Yılmaz, yılsonunda 98 konutun hak sahiplerine teslim edilmiş olacağını söyledi.

Hasanbeyli ilçesinde yapımı devam eden 512 deprem konutunun inşaatının da diğer inşaatlarda oluğu gibi hızla devam etiğini ifade eden Yılmaz, konut standartlarının oldukça yüksek olduğunu hatırlattı.

İlçede şu anda 37 bloğun çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:

“Bu yılın sonunda 7 blok, 98 konut teslim edilmiş olacak. Nisana kadar buranın tamamı bitecek, tamamı bittiğinde 512 konut depremzede vatandaşlarımıza teslim edilecek. Burada yapılan konutlarımız depreme karşı dayanıklı, standartları yüksek, lüks diyebileceğimiz daireler. Çok güzel bir alanda yapılıyor. Emeği geçen bütün kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Depremzede vatandaşlarımızın bu kalıcı konutlarına bir an evvel kavuşması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Yılın sonunda 98 konutumuzu da burada teslim etmiş olacağız.” 

Vali Yılmaz’ın incelemelerinde Hasanbeyli Kaymakamı Can Kurt, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Halit Gülten, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hamit Coşkun, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hamdi Görkem Gençtürk ve Hasanbeyli Belediye Başkanı Selahattin Denizoğlu da yer aldı.


 

Haber Merkezi