Kente hizmet için büyük bir motivasyonumuz var

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, TRT Çukurova Radyosunda yayınlanan Hayatın İçinden adlı programa konuk oldu.

Gündem 9.01.2023 16:34:00 0
Kente hizmet için büyük bir motivasyonumuz var

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, TRT Çukurova Radyosunda yayınlanan Hayatın İçinden adlı programa konuk oldu. Rektör Uzun, Program sunucusu Muhammet Kalem’in OKÜ’yle ilgili sorularını yanıtladı. 
Rektör Prof. Dr. Turgay Uzun konuşmasında  "Üniversiteler kentlere kentlerde üniversitelere çok değer katıyor. Bunun özelikle bir kültür alışverişi olduğunu söyleyebiliriz. Bu anlamda Osmaniye köklü bir kültüre, köklü bir geleneğe sahip bir  ilimiz. Bu nedenlede biz Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi olarak  Osmaniye ilimizin adını taşıyoruz, bundan da gurur duyuyoruz. Bu kadim kent, şehitler diyarı Osmaniye'mizde bir yükseköğretim kurumunun var olması, varlığını devam ettirmesi ve bizim de bu yönde çabalarımızın olması bizleri de gururlandırıyor, mutlu ediyor. Üniversitemizde elimizden geldiğince kentimize  bölgemize, ülkemize hizmet etme noktasında güçlü bir motivasyona sahibiz. Bu motivasyon, bu duygu ve düşüncelerle  bütün mesai arkadaşlarımız fedakârca görevlerini ifa etmeye gayret ediyor.
Osmaniye'miz özellikle coğrafi anlamda baktığımızda çok önemli bir noktada, kavşak noktasında yer alıyor. Ekonomik anlamda da baktığımızda çok güçlü bir noktada,  endüstriyel bir bölgede yer alıyor. Burada Bakü-Tiflis-Ceyhan ve Kerkük-Yumurtalık petrol boru hatları, Ceyhan’da kurulan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi ve Yumurtalık Serbest Bölgesi bulunuyor. Bu anlamda buralara en yakın il Osmaniye ve en yakın üniversite de Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi. Buralarda çok büyük ve güçlü sanayi tesisleri  yer alıyor. Bizde bu anlamda güçlü ve ekonomik anlamda da çok büyük potansiyele sahip bölgenin ihtiyaçlarına hizmet etmeye, özellikle buralarda istihdam yaratmaya çalışıyoruz.  Ar-Ge çalışmalarımızla da buradaki tüm  sanayi tesislerine  destek olmaya gayret ediyoruz. Ayrıca bizde Buradaki sanayi tesislerinin sanayi birikiminden beslenmeye gayret ediyoruz. Üniversitemizde sanayi ile işbirliğini çok önemsiyoruz. Bu anlamda Sanayi İş Birliği Koordinatörlüğümüzü kurduk, bunun üzerinden de ülkemizin önde gelen sanayi kuruluşları başta olmak üzere bir çok sanayi kuruluşu ile iş birliğimiz bulunmaktadır. Ayrıca Teknoloji Transfer Ofisimizi kurduk. Buradan da  özellikle Osmaniye'de güçlü bir Organize Sanayi Bölgesi (OSB) olan ve güçlü bir yönetimi bulunan OSB ile de çok yakın ve güçlü  ilişkilerimiz var. OSB ile buralardaki tesislere  beraber ulaşmaya ve birlikte çözüm üretmeye gayret ediyoruz.
Cumhuriyetimizin 100. yılında büyük bir gururla ülkemize, devletimize sağladığımız katkıyı en yüksek düzeye çıkarmak için devletimizin bize sağladığı bütün imkanları en optimal şekilde değerlendirerek buradan güçlü katma değerler elde etmeye çalışıyoruz.  İnşallah önümüzdeki süreçte de daha güçlü daha somut sonuçlar ortaya çıkmış olacaktır." dedi.
Rektör Uzun, konuşmalarının sonunda gençlerin neden Osmaniye Korkut Ata Üniversitesini tercih etmesi gerektiğinden, üniversitenin sağladığı imkânlardan bahsetti.
Rektör Prof. Dr. Turgay Uzun, bilimsel  çalışmaları yakından takip ederek çalışmaların tanıtımı hususunda destek olan TRT Çukurova Radyosu'na teşekkür etti.
OKÜ