"Kişi şiir okumakla kendini tanır"

Eğitimci Şair Yazar Ahmet Doğru, Andan Oğuz Anadolu Lisesi öğrencileri ile "Niçin Şiir Okuruz/Okumalıyız?" konulu söyleşide buluştu.

Gündem 25.04.2022 16:12:00 0

Eğitimci Şair Yazar Ahmet Doğru, Andan Oğuz Anadolu Lisesi öğrencileri ile "Niçin Şiir Okuruz/Okumalıyız?" konulu söyleşide buluştu.
Osmaniye Andan Oğuz Anadolu Lisesi Toplantı Salonunda gerçekleşen söyleşide Eğitimci Şair Yazar Ahmet Doğru, lise öğrencileriyle "Osmaniye Okuyor" projesi kapsamında gerçekleştirilen "Niçin Şiir Okuruz/Okumalıyız?" konulu söyleşide bir araya geldi. Dilimizin özü, balı sanat değeri taşıyan şiirlere ulaşılması gerektiğini belirten Doğru; "Şiir okuyarak dilimizi tanırız, eğer dili tanırsak yeniden dil kurmaya veya kurgulamaya da çalışabiliriz. Şiir okumalarıyla varacağımız bir üst merhale kendini tanımaktır. Kişi şiir okumalarla kendini tanırsa İsmet Özel’in ‘kendilik bilgisi’ dediği üst dille oluşmuş bir alana ulaşır. Bu sayede kendi dışındakileri tanımak için de şiir okuma yardımına yetişir” dedi. 
Doğru, Adnan Oğuz Anadolu Lisesi öğrencilerine Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti’nin yayın organı olan ve aynı zamanda editörlüğünü yürüttüğü Güneysu dergilerini armağan etti. Şair Doğru, dergileri alan öğrencilere “Bu dergi sayesinde şiir okumalarınıza katkı sunacak çok değerli şiirlere ulaşacağınıza eminim” dedi.
Yazar okur bulaşmalarının süreceğini belirten Okul Müdürü Ali Koçer, “Osmaniye’mizin nadide edebiyat dergisi Güneysu’nun editörü Ahmet Doğru Hocamızın söyleşisinden öğrencilerimizin ziyadesiyle istifa ettiğini umuyorum” dedi.
Haber Merkezi