Milletvekili Kaya “Çiftçiler ülke kalkınmasında büyük öneme sahip”

AK Parti Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya 14 Mayıs Dünya çiftçiler günü nedeniyle mesaj yayınladı.

Gündem 13.05.2022 15:18:00 0
Milletvekili Kaya “Çiftçiler ülke kalkınmasında büyük öneme sahip”

AK Parti Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya, 14 Mayıs Dünya çiftçiler günü nedeniyle mesaj yayınladı. 
Milletvekili Kaya, Çiftçilerin gerçekleştirdiği üretimin ülke ekonomisine büyük katkı sağladığı ifade ederek etti. 
14 Mayıs 1946 kurulan Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyonu’nun kararı ile tüm dünya da “Dünya Çiftçiler Günü” olarak kutlandığını kaydeden  Ak Parti Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya   “Çiftçilerimiz; ülkemizin kalkınmasında, ekonomimizin büyümesinde ve sofralarımıza ulaşan ekmeğin, meyvenin, sebzenin üretiminde alın teri dökerek yoğun emek sarf eden kesimlerin başında gelmektedir.
 Çiftçilerimizin büyük emek verdiği tarım ve gıda üretimi, hayatımızın sürdürülebilmesi için en temel ve vazgeçilmez unsurlardan biridir. Her türlü zorluğa rağmen geçimlerini alınlarının teri ile topraktan sağlayarak, ülke ekonomisine katkı sağlayan çiftçilerimizin bu günü kutlu olsun.
Çiftçilerimiz; ülkemizin kalkınmasında, ekonomimizin büyümesinde ve sofralarımıza ulaşan ekmeğin, meyvenin, sebzenin üretiminde alın teri dökerek yoğun emek sarf eden kesimlerin başında gelmektedir.
Tarım ve hayvancılık üretiminin her kademesinde çalışan çiftçilerimiz; üretim ve verimliliğin arttırılması, yaşam şartlarının yükseltilmesi, ürettikleri ürünlerin pazarlara ulaştırılması, ülkemiz ve bölgemizdeki tarım ve hayvancılığın kalkınmasında büyük öneme sahiptir.
Bu vesile ile tarlasında, bahçesinde, gece gündüz demeden çalışarak ailesine, evine ve ülkemize üretimle destek veren çiftçilerimizin, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü”nü kutlar, çiftçimizin ürettiği her ürünün sağlıklı, bereketli ve bol kazançlı olmasını diler, aile fertleriyle birlikte bundan sonraki yaşamlarında sağlık, mutluluk ve başarılar temennisiyle, sevgi ve saygılar sunarım” dedi.