Müslümanlar bu haksızlıklara, karşı durmalıdır

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Erdemli Gençler Kulübü tarafından Filistin’e destek amaçlı "Kanayan Yaramız Filistin'e Vefa" başlıklı program düzenlendi.

Gündem 30.12.2023 15:45:00 0
Müslümanlar bu haksızlıklara, karşı durmalıdır

İl Müftülüğü öncülüğünde, 15 Temmuz Şehitler Amfisi'nde gerçekleştirilen program Bülbül Cami İmam Hatibi Hafız Yunus Önat tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.


Ardından, Filistin'e dair görsel sunumlar eşliğinde bir sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi. 


Programda Müftü Yardımcısı Alaattin Hançer, kısa bir konuşma gerçekleştirdi. 
Programa ev sahipliği yapan ve destek sağlayan OKÜ yönetimine teşekkür ederek konuşmasına başlayan Hançer, “Bu çağda dünyanın neresinde bir gözyaşı akarsa aksın, nerede bir kan damlarsa damlasın, nerede insan haklarının, yaşam hakkının, özgürlük hakkının çiğnendiği bir yer olsun, biz Müslümanlar bu haksızlıklara karşı durmalıyız” dedi. 


Program kapsamında, Filistinli bir genç kızın duygu yüklü şiiri dinleyicilerle buluştu. 


Ayrıca, üniversite öğrencilerinden Hüsne Sarı, "Ben Kudüs'üm", Elif Işık ise "Mescidi Aksa'yı Gördüm Düşümde" adlı şiiri okudu. 
İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Recep Altan ise "Vazgeçilmez Davamız Kudüs" konulu sunumuyla Filistin'e duyulan vefa ve dayanışma duygularını ön plana çıkardı.


Program, Osmaniye Merkez Bülbül Cami İmam Hatibi Hafız Yunus Önat tarafından yapılan sala dinletisi ardından okunan dua ile son buldu.