OKÜ’de bazı bölümlerde hibrit eğitime geçilecek

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Prof. Dr. Turgay Uzun, “Yüz Yüze Eğitim” konusunda açıklama yaptı.

Gündem 3.04.2023 13:37:00 0
OKÜ’de bazı bölümlerde hibrit eğitime geçilecek

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Prof. Dr. Turgay Uzun, “Yüz Yüze Eğitim” konusunda açıklama yaptı. Rektör Uzun, bazı birimlerde yüz yüze eğitime geçilmesinin mümkün olmadığını ifade ederek, bazı bölümlerde hibrit eğitim verileceğini söyledi. 
Kahramanmaraş merkezli depremlerden OKÜ Karacaoğlan Yerleşkesinin de etkilendiğini ve hasar alan binalarda tadilat çalışmalarının devam ettiğini ifade eden OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, “Yüz Yüze Eğitim” konusunda açıklama yaptı. KYK Yurtlarının depremzedelerin kullanımına açıldığını ifade eden Uzun; “Diğer yandan şehrimizde yer alan konutların birçoğunda da güçlendirme ve tadilat çalışmaları devam etmektedir. Üniversitemiz akademik ve idari çalışanları da depremden etkilenmişler ve barınma sorunları nedeniyle geçici olarak evlerinden uzakta ikamet etmek zorunda kalmışlardır. Üniversite kampüsümüzde hafif ve orta hasarlı olarak tespit edilen binalarımızda güçlendirme ve tadilat çalışmaları yapılmaktadır. Sonuç itibari ile hem öğrencilerimizin hem de üniversite çalışanlarımızın barınma sorunu ve tadilat sürecinin devam etmesi nedeniyle üniversitemizin bütün birimlerinde yüz yüze eğitime geçilmesi mümkün gözükmemektedir” dedi. 
Prof. Dr. Uzun açıklamasının devamında; “Binalarında tadilat işlemleri sona ermiş ve öğretim sürecini yüz yüze devam edebilecek bazı akademik birimlerde öğretim yöntemi, hem uzaktan hem de yüz yüze olarak devam edebilecektir. 
Yükseköğretim Kurulumuz ile de irtibat içerisinde hangi birimlerin bu kapsamda olduğu belirlenmiş ve üniversitemiz tarafından duyurulmuştur. En kısa zamanda önceden olduğu gibi tüm öğrenci arkadaşlarımızı kampüsümüzde ve sınıflarında görmek için tüm imkanlarımızla çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Çok büyük kayıplara yol açan bu deprem felaketi sürecini hep birlikte anlayış ve dayanışma içerisinde eğitim öğretim noktasında en az kayıpla atlatacağız. Üniversite yönetimimiz ve tüm çalışanlarımız öğrencilerimizin öğretim süreci ile ilgili tüm sorunlarını çözmek için çaba harcamaktadır. Uzaktan eğitim sürecinde yaşanabilecek eksikler ve alt yapı sorunlarının giderilmesi için devletimizin ilgili birimleri de gerekli desteği sağlayacaktır” diye konuştu.
OKÜ