Tarih: 02.02.2021 15:43

Osmaniye’de ilk kadın kooperatifi kuruldu

Facebook Twitter Linked-in

Osmaniye’de Havva Saçıkara Çetin başkanlığında ilk Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi kuruldu.

Yönetiminde aralarında Elif Çakmak, Vildan Şanal, Hacer Çokca, Sultan Öztürk, Ayşe Özdil ve Ayşe Nur Saçıkara’nın yer aldığı kooperatifHz.Hatice’nin ticaret anlayışıyla kentte hizmet verecek.

Başkan Çetin, kendisi ve 7 arkadaşının önce kendi imkanlarıyla dernek kurduklarını daha sonra Osmaniye halkının ve şehrin önde gelen isimlerinin yardımıyla Kooperatif kurduklarını belirti.

Kadınları topluma kazandırmanın önemli olduğunu ifade eden Çetin, “7 cesur kadın, Elif Çakmak,Vildan Şanal,Hacer Çokca,Sultan Öztürk,Ayşe Özdil,Ayşe Nur Saçıkara’nın ortaklığı ile başlayan ticari hayatımızda vizyonumuz hayatımızın her alanında örnek aldığımız Hz. Hatice’nin ticaret anlayışıdır.Endüstriyelleşmenin yanı sıra daha sağlıklı olan imece usulüyle ürettiğimiz el emeği göz nuru ürünlerimizi hemşerilerimiz sunmak; daha önce patentini aldığımız yer fıstığı maketi gibi yöresel ürünlerimiz ile Çukurova kültürünü tanıtmak ve hatta halkımızın teveccühü büyüklerimizin desteği ile üretim kapasitemizi arttırarak ihracat yapmayı hedeflemekteyiz.” ifadelerini kullandı. 

Ulu Önder Atatürk’ün “Yeryüzünde gördüğünüz her şey, kadının eseridir.” vecizesini hatırlatan Kooperatif Başkanı Havva Saçıkara Çetin, kadınları topluma kazandırmaktan daha değerli bir mücevher olmadığını dile getirerek bir toplumun gelişmesinde ki en önemli etmenin kadınlara verilen değer olduğunu sözlerine ekledi.
Çetin; “Kahraman Türk kadınları, yerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıktır. Bizler tarihten ilham alarak geleceğimize çıktığımız bu yolda bileşerek daha da yükseleceğimize inanıyoruz. Toplumun her kesiminden tüm kadınlara kapıları açık olan kooperatifimizin, ortak akıl ve güç birliği çok güzel yerlere gelip ülkemize hizmet edeceğine dair umudumuz tam” dedi.
Haber Merkezi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —