Osmaniye’nin Kurtuluş Mücadelesi anlatıldı

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi tarafından “Osmaniye’de Milli Mücadele” konulu konferans düzenlendi.

Gündem 7.01.2023 18:25:00 0
Osmaniye’nin Kurtuluş Mücadelesi anlatıldı

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi tarafından “Osmaniye’de Milli Mücadele” konulu konferans düzenlendi. Konferansta 7 Ocak 1922’ye kadar olan süreçte Osmaniye’de verilen kurtuluş mücadelesi anlatıldı. 
7 Ocak Osmaniye’nin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü nedeniyle Rektörlük Büyük Salonda düzenlenen programa; Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, Osmaniye 25-26. Dönem Milletvekili Prof. Dr. Ruhi Ersoy, Osmaniye Garnizon Komutanı ve 39.Mknz.  P. Tug. K.Yrd. T. Albay Hakan Kocabaş, Osmaniye Belediye Başkan Vekili Hulisi Akkuş, Osmaniye Vali Yardımcısı Dr. Ömer Faruk Günay,  OKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Coşkun Özalp, il başkanları, il müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, üniversite dekan ve müdürleri, akademik ve idari çalışanlar ile çok sayıda öğrenci katıldı. 
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını Osmaniye Vali Yardımcısı Dr. Ömer Faruk Günay yaptı.
Günay, “Türkiye Cumhuriyeti’nin muhafazası ve ayakta kalması için mücadele edeceğiz, çalışacağız. Yıl dönümlerini geçiştirmeyeceğiz. Ne yapmalıyızı düşünerek bu toplantıları değerlendirmemiz gerekiyor. Böyle güzel bir organizasyonu gerçekleştirdiği için de Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’ne teşekkür ediyorum.” dedi. 
Daha sonra OKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Ebru Güher, Osmaniye’de Milli Mücadele başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Doç. Dr. Ebru Güher, “Sömürmeyi medeniyet zanneden Fransızlara karşı ve bu topraklarda her türlü mezalimi yapıp devlet kurmak isteyen Ermenilere karşı büyük mücadele verilmiştir. Yıllarca süren savaşlar vardı, kıtlıklar vardı, sefalet vardı. Bir de bu yetmezmiş gibi bu yöre halkı işgal acısını maalesef yaşadı.” dedi.
Güher, “Çukurova’ya baktığımız zaman, Çukurova toprakları hepimizin bildiği gibi öz ve öz Türk topraklarıdır. Türk toprakları olan bu yerde geleceğe güvenle bakabilmemiz için mutlaka geçmişi çok iyi bilmemiz lazım. Gelecek nesillere, çocuklarımıza öğretmemiz gerekiyor. Dolayısıyla atalar yurdu olan bu toprakların tarihinin ve kültürünün araştırılması bizler için kutsal bir görevdir.” diye konuştu.
Sunumun sonrasında Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, günün anısına hazırlanan teşekkür belgesini ve çiçeği OKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ebru Güher'e takdim etti.
OKÜ