Polis, kaçak göçmenlere fırsat vermiyor

Osmaniye’de polis uygulamasında durdurulan 3 araçtan Afganistan uyruklu 9 kaçak göçmen yakalandı.

Gündem 3.05.2021 14:40:00 0
Polis, kaçak göçmenlere fırsat vermiyor

Osmaniye’de polis uygulamasında durdurulan 3 araçtan Afganistan uyruklu 9 kaçak göçmen yakalandı.
İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekiplerince D400 karayolu üzerinde oluşturulan uygulama noktasında, göçmen kaçakçılığının önlenmesi ile düzensiz göçmenlerin doğudan batıya geçişlerinin engellenmesine ve düzensiz göçmenlerin yakalanmasına yönelik çalışma yapıldı.
Bu kapsamda, şüphe üzerine durdurulan 2 otobüs ve bir ticari taksi durdurularak kimlik kontrolü yapıldı.
Araçlarda bulunan 9 Afganistan uyruklu şahsın yapılan kimlik kontrolünde resmi makamlarca verilen kimlik belgelerinin olmadığı, ülkeye yasa dışı yollardan giriş yaptıkları tespit edildi.  Araç şoförü A.E, Ö.S. ve E.K. gözaltına alınarak haklarında “Göçmen Kaçakçılığı” suçunda adli işlem yapıldı.  Türkiye’ye İran üzerinden gelip, Van ve Doğubayazıt sınırından kaçakçılara kişi başı 2 Bin dolar vererek illegal giriş yapan 9 Afganistan uyruklu şahıs, sınır dışı ve idari işlemleri için Osmaniye İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.
Sosyo-ekonomik düzeni tehdit eden Düzensiz göçmenlerin sınır dışı işlemleri kapsamında Geri Gönderme Merkezlerine teslimine yönelik çalışmaların devam etmekte olduğu kaydedildi.
Göçmenlerin, Van ve Doğubayazıt sınırından kaçakçılara kişi başı 2 Bin dolar vererek, sahte belgelerle ülkeye yasa dışı yollarla giriş yaptıkları öğrenildi.