Polis Teşkilatı’nın geçmişi şan ve şerefle doludur

Osmaniye Valisi Dr.Erdinç Yılmaz, Polis Teşkilatının 176.kuruluş yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Gündem 9.04.2021 16:06:00 0
Polis Teşkilatı’nın geçmişi şan ve şerefle doludur

Osmaniye Valisi Dr.Erdinç Yılmaz, Polis Teşkilatının 176.kuruluş yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yılmaz, mesajında, Emniyet Teşkilatının 176. Kuruluş Yıl Dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunun yaşandığını belirtti.

Emniyet Teşkilatının yaklaşık iki asırdır, devletin bölünmez bütünlüğünü hedef alan tehdit ve tehlikelere karşı mücadele etmeyi kendisine vazife edinen, gücünü kanunlardan, desteğini de milletten alan, geçmişi şan ve şerefle dolu devletin en köklü yapılarından birisi olduğunu belirtti.

Suç ve suçlu kavramlarının büyük bir değişim geçirdiği bu süreçte, Emniyet Teşkilatının gelişen teknolojiyi yakından takip ederek kendini sürekli olarak geliştirerek, bilgi ve beceri ile donatıldığını ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:
“Siber Suçlarla Mücadele”, “Çarşı ve Mahalle Bekçilik uygulamasının yeniden ihyası” gibi adımların yanı sıra, polisimizi vatandaşımıza tek bir dokunuş kadar yakınlaştıran “HAYDİ”, KAAN”, “UYUMA” ve“KADES” gibi dijital teknolojilerin başarılı kullanım örnekleri hayata geçirilmiştir.
Bunların yanı sıra; “Öncelik Yayaların” diyerek trafik güvenliğinde attığımız devrim niteliğindeki adımlar, Türk Polisi’mizin maziye takılıp kalmadığının, bilakis elini geleceğe uzatan ve çağı yakalayan anlayışının getirisidir. 
Şanlı üniformalarınızın üstündeki o yıldız, bugün yeni yaşını kutluyor. 176yıldır ışıldayan bu yıldızda, verdiğimiz her şehidimizin, her gazimizin, bu teşkilata emeği geçen her arkadaşımızın canı, kanı, emeği ve alın teri vardır. Cenab-ı Hak hepsinden razı olsun. Yıldızımız hiç sönmesin. Kutsal vatan topraklarımızın dört bir tarafında büyük bir özveri ile çalışan, milletimizin güven ve iftihar kaynağı olan ve her koşulda canlarını ortaya koyan Kahraman Türk Polis Teşkilatımızın 176. kuruluş yıldönümünü ve içinde bulunduğumuz ‘Polis Haftası'nı kutluyor, tüm emniyet mensuplarımızı en kalbi duygularımla selamlıyorum”

Osmaniye Valiliği