Sağlık-Sen’in haklı mücadelesine gölge düşürmeye çalışıyorlar

Osmaniye Sağlık-Sen üyeleri, iş bırakma ve işe gitmeme eylemi yaparak sağlık çalışanlarının, ayrıcalıklı maaş zammıyla ilgili açıklamada bulundu.

Gündem 7.12.2021 15:27:00 0
Sağlık-Sen’in haklı mücadelesine gölge düşürmeye çalışıyorlar

Osmaniye Sağlık-Sen üyeleri, iş bırakma ve işe gitmeme eylemi yaparak sağlık çalışanlarının, ayrıcalıklı maaş zammıyla ilgili açıklamada bulundu.

İl Sağlık Müdürlüğü binası önünde bir araya gelen sendika üyeleri, burada pankart ve dövizlerle tepkilerini dile getirdiler.

Sağlık-Sen Şube Başkanı Muhittin Çenet, burada yaptığı açıklamada, hükümetin geçen hafta hekimlerin ücretlerinde 2 bin 500 ile 5 bin lira iyileştirme yapacağını açıkladığını ve bunun memnuniyetle karşıladığını söyledi.

Algı operasyonuyla Sağlık-Sen’in haklı mücadelesine gölge düşürmek isteyenlerin olduğunu ifade eden Çenet, şunları kaydetti:
“Pandeminin olağanüstü şartları içerisinde tüm sağlık çalışanları cansiperane çalıştılar. Çok sayıda arkadaşımızı Kovid nedeni ile kaybettik. Ruhları şad olsun. Sağlık bakanlığı tarafından yapılan ve Hekiminden Hemşiresine, Teknikerinden Memuruna sağlık çalışanlarının tümünü kapsamayan bir düzenleme kadüktür.  Hiçbir sağlık çalışanı bu düzenlemenin dışında tutulmamalıdır. Bu büyük bir haksızlıktır. Bizim tepkimiz bunadır ve bu tepki haklı bir tepkidir. Bu tepkiyi sadece bizler değil, yüzbinlerce sağlık çalışanı gösterdi. Sosyal medya adeta inledi. Sadece sağlık bakanlığı çalışanları değil aynı zamanda Üniversite hastanesinde çalışan öğretim üyeleri, araştırma görevlileri Aile hekimliği çalışanlarında bu düzenlemenin dışında tutulmuştur. Açıkçası bu durum sağlık çalışanları İçerisinde çok büyük bir infiale yol açmıştır”

Çenet, kamu adına 1 milyon sağlık çalışanının görev yaptığını kaydetti.

Sağlık çalışanlarının ülkenin hayat sigortası olduğunu dile getiren Çenet, “Sağlık ordumuz, bu tür yanlışlıkları, bu tür haksızlıkları asla ve kat’a hak etmiyor. Ümit ve temennimiz, çok geç olmadan, kapsamlı bir zam açıklamasıyla sağlık çalışanlarının tamamının yüzünün gülmesidir. Her bir sağlık çalışanının yüzünün gülmesine, işine dört elle sarılmasına, iş barışının ve çalışma huzurunun sağlanmasına özellikle bu süreçte büyük ihtiyaç olduğunu hiçbir kimsenin unutmaması gerekir” ifadelerine yer verdi. Sağlık-Sen Şubesi