TDP Genel Başkanı Sarıgül’den “af” çağrısı

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Osmaniye’de Genel Af Çağrısında bulundu.

Siyaset 27.04.2022 16:26:00 0
TDP Genel Başkanı Sarıgül’den “af” çağrısı

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Osmaniye’de Genel Af Çağrısında bulundu.
Sarıgül, Osmaniye C Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu önünde yaptığı basın açıklamasında, af çağrısının gerekçelerini anlattı.
Mahkum ailelerinden ve cezaevlerindeki kader mahkumlarından aldığı bilgiler doğrultusunda 9 Nisan’da bir af çağrısında bulunduğunu ifade eden Sarıgül, o günden bu yana çağrıyı tekrarladığını söyledi.
Yaptığı af çağrısının üç gerekçesi olduğunu ifade eden Sarıgül, şunları kaydetti:
“Son yıllarda yaşanan ekonomik kriz, işsizlik, eşitsizlik, haksızlık, geçim sıkıntısı ve kutuplaşma nedeniyle toplum gergin, toplum huzursuz, toplumsal barışa ihtiyacımız var. Cezaevleri doldu, taştı. 271 bin kapasiteli cezaevlerinde 314 bin kişi bulunuyor. 7 kişilik koğuşlarda 30 - 40 kişi kalıyor. Cezaevleri bırakın ıslah etmeyi en temel ihtiyaçları dahi karşılayamıyor. Yargılamaların hakkaniyete uygun olarak yapılmadığı konusunda şikâyetler arttı. Anayasa Mahkemesi Başkanının bunu teyit eder nitelikte açıklamaları var. Adil yargılanma hakkının ülkemiz için önemli bir mesele olduğunu söylüyor. İşlediği suçun ağırlığıyla orantılı olmayan ceza alarak haksızlığa uğrayanlar var”
Sarıgül, ‘toplumsal barış affı” olması gerektiğine inandığını belirtti
Siyasi partilere seslenen Sarıgül, şöyle devam etti: “Bugün buradan bütün siyasi partilere bir kez daha çağrıda bulunuyorum; Gelin hep birlikte bir af çıkaralım. Adı da; “toplumsal barış” affı olsun. Devletimizin güçlü ve adil olduğunu, vicdanlı, şefkatli ve merhametli olduğunu gösterelim. Cezaevlerinden çıkacak insanlara da maddi manevi, psikolojik destek verelim, onlara sahip çıkalım. Osmaniye Cezaevi önünden Türkiye’min vicdanına sesleniyorum. 
Affet Türkiye! Diyorum. Anaların hasretini dindirmek için affet, Çocukları sevindirmek için affet, haksızlığa uğramışlar için affet, geçmişi geride bırakmak için affet, dünün yaralarını kapatmak için affet. Toplumsal barış için af çağrısı yapmaya devam edeceğim. Çağrılık bulacağına inanıyorum.”
Sarıgül, devlete karşı işlenen suçlar, teröre bulaşmış konular, uyuşturucu baronları, kadına şiddet ve çocuk tacizlerinin genel af çağrısının dışında oluğunu vurguladı. TDP İl Başkanlığı