Ülkü İlkokulu öğrencileri balıkçılık ve su ürünleri hakkında bilgi aldı

Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Lider Çocuk Kampında ilkokul öğrencileri birçok etkinliğe katıldı.

Gündem 19.05.2022 14:54:00 0
Ülkü İlkokulu öğrencileri balıkçılık ve su ürünleri hakkında bilgi aldı

Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Lider Çocuk Kampında ilkokul öğrencileri birçok etkinliğe katıldı. Her yıl ilkokul öğrencilerine yönelik gerçekleşen kampın bu sene ki teması "Uluslararası Geleneksel Balıkçılık ve Su Ürünleri Yetiştiriciliği" olarak belirlendi.
Osmaniye Ülkü İlkokulundan 30 öğrencinin katıldığı etkinlik kapsamında öğrenciler İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa İlmeç'i makamında ziyaret ettiler. Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa İlmeç, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Hayri Uyduran, Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Murat Ulusoy, Ülkü İlköğretim Okul Müdürü Ali Şahin ve Sınıf Öğretmeni Fatih Çuhadar katıldı. Balıkçı pazarını gezen öğrenciler daha sonra Aslantaş Barajında Su ürünleri Mühendisleri tarafından balıkçılık faaliyetleri konusunda bilgilendirilen ilkokul öğrencileri, kesme gül üretim serası, Aslantaş Açık Hava müzesi ve Karatepe kilim kooperatifi de gezdirildi.
Faaliyetler hakkında bilgi veren Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa İlmeç; "Lider Çocuk Tarım Kampı programının bu yılkı temasının "Uluslararası Geleneksel Balıkçılık ve Su Ürünleri Yetiştiriciliği olduğunu, bu nedenle siz geleceğin değerli çocuklarını balıkçılık ve su ürünleri konularında bilgilerinizi artırmak ve farkındalık sağlamak amacıyla, su ürünlerini ve su kaynaklarının beslenmemizdeki önemini kavramanızı sağlamak için denizlerimizde ve barajlarımızda bulunan su ürünlerini size tanıtmak için sizleri ağırladık. Bu bilgi ve tecrübelerin ileride sizlere faydalı olacağını doğaya karşı daha duyarlı birer birey olmanıza katkı sağlayacaktır" dedi.
Daha sonra programa katılan öğrencilerle sohbet eden İl Müdürü Mustafa İlmeç program sonunda "Lider Çocuk Tarım Kampı “na katılan öğrencilere törenle katılım belgelerini vererek, hatıra fotoğrafı çektirdi.    
Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürlüğü