Yetki belgesi ve sertifika teslim edildi

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ)Rektörü Prof.Dr.Turgay Uzun, Adana Sanayi Odası Eğitim ve Danışmanlık A.Ş'nin Yetki Belgesi ve SertifikaTeslim Törenine Katıldı

17.06.2023 19:03:00 0
Yetki belgesi ve sertifika teslim edildi

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ)Rektörü Prof.Dr.Turgay Uzun, Adana Sanayi Odası Eğitim ve Danışmanlık A.Ş'nin Yetki Belgesi ve SertifikaTeslim Törenine Katıldı
Rektör Uzun, Adana Sanayi Odası Adana Sanayi Kampüsünde faaliyet gösteren Adana Sanayi Odası Eğitim ve Danışmanlık Anonim Şirketinde EVD Yetki Belgesi ve Sertifikası Teslim Törenine katıldı. 
Uzun, Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Coşkun Özalp, OKÜ ENERMER Müdürü Prof. Dr. Ertaç Hürdoğan, Adana Sanayi Odası Genel Sekreteri Bora Kocaman ve EVD yetkilileri katıldı. 
Törende, Adana Sanayi Odası Eğitim ve Danışmanlık Anonim Şirketinin Enerji Verimliliği Danışmanlık (EVD) yetki belgesi ve sertifikası resmi olarak teslim edilirken konu hakkında açıklamada bulunan Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, “Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi ile örnek bir iş birliğine imza attık. Adana Sanayi Odası, işletmelerin enerji maliyetlerini düşürüp, verimlilik artışı sağlayarak küresel rekabette daha avantajlı konuma gelmelerine katkı sağlamak amacıyla Çukurova Enerji Verimliliği Merkezini faaliyete geçirdi. Türkiye'de faaliyet gösteren 60'a yakın EVD firmasından birisi olduk.” dedi.
Enerji verimliliği çalışmalarının üniversitelerin ve araştırma merkezlerinin önemli görevlerinden biri olduğunu vurgulayan OKÜ Rektör Prof. Dr. Turgay Uzun, "Enerji verimliliği, çevre dostu politikaların ve sürdürülebilir kalkınmanın temel taşlarından biridir. Bu nedenle, üniversite olarak enerji verimliliği alanında yürütülen çalışmalara destek olmak ve toplumun bu konudaki farkındalığını artırmak amacıyla Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının yetkili kuruluşuyuz. Adana Sanayi Odası Eğitim ve Danışmanlık Anonim Şirketinde EVD Yetki Belgesi ve Sertifikası Teslim Töreni gerçekleştirdik. Bölge ve Türkiye sanayisi için önemli hizmetleri hayata geçireceğine giinancımız tam. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.
Adana Sanayi Odası Eğitim ve Danışmanlık A.Ş., EVD yetki belgesi ve sertifikasını alarak, enerji verimliliği alanında daha fazla projeye imza atmayı ve bölgesel kalkınmaya katkıda bulunmayı hedefliyor. Merkezin, bilimsel araştırmalar, eğitim programları ve yenilikçi projelerle enerji verimliliği konusunda farkındalık yaratmaya devam edeceği belirtildi.
Daha sonra Rektör Prof. Dr. Turgay Uzun ve beraberindekiler Adana Sanayi Odası Model Fabrika ve Yenilik Merkezi ile Kıvanç Enerji Solar Panel Üretim Tesisini gezerek tesis hakkında bilgiler aldı. OKÜ