Tarih: 15.09.2025 16:19

Tokat’ta belediye kreşi hizmete açıldı

Facebook Twitter Linked-in

Tokat Belediyesi'nin seçim vaatleri arasında yer alan Tokkres açılarak 3-6 yaş grubu çocuklara modern eğitim ortamı ve ailelere ekonomik destek sunmaya başladı.
Tokat Belediyesi'nin "Üretken Belediyecilik" vizyonu kapsamında hayata geçirilen Tokkres düzenlenen törenle açıldı. Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu'nun seçim vaatleri arasında yer alan proje, 2025-2026 eğitim öğretim döneminde hizmet vermeye başladı. Açılışa, İl Sağlık Müdürü Atilla Bıyık, Tokat Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kıymet Boztaş, belediye başkan yardımcıları ve meclis üyeleri katıldı.
Modern ve güvenli eğitim ortamı
TokKres'te 3-6 yaş grubu çocuklara yönelik modern ve güvenli bir eğitim ortamı hazırlandı. Kreşte 4 öğretmen, 2 asistan ve temizlik görevlileriyle toplam 10 personel görev yapacak. Sabah, öğle ve akşam olmak üzere üç öğün sağlıklı beslenme programı uygulanacak.
Ailelere ekonomik destek
Ücretlerin tam gün için 8.000 TL olduğunu söyleyen Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, aynı aileden ikinci çocuk için ise %50 indirimle 4.000 TL uygulanacağını belirterek, "Böylelikle ailelerin ekonomik yükünü azaltacağız. Ben çocukları çok seviyorum. Dolayısıyla bu projeyle bizzat kendim ilgilendim. Evlatlarınızı güvenle emanet edebilirsiniz. Rabbim utandırmasın. Kreşlerimizin sayısını da artıracağız" ifadelerini kullandı.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —