Tarih: 31.07.2018 09:09

Toplaması zahmetli, tadı lezzetli

Facebook Twitter Linked-in

Çukurova?da halk arasında "pabuç inciri" veya "kaynana dili" olarak da bilinen dikenli incir, zorlu hasadın ardından Osmaniye?de tezgahlardaki yerini alıyor.
Yaz aylarında olgunlaşan kaktüslerden toplanana dikenli incir, çiftçinin son yıllarda ekonomik değerini fark ederek ilgi gösterdiği bir ürün haline geldi.
Hasat sırasında dikkatli olunması gereken meyve, sabah güneş doğmadan toplanıyor.
Pazarda dikenli incir satan Kazım Direk, yaptığı açıklamada, eşi ile sabahın ilk ışıklarıyla kaktüs bitkisinin yetiştiği dere ve yol kenarlarına gittiğini söyledi.
Meyvenin dikenlerinin görünmediğini bu sebeple de maşa ve eldiven yardımıyla toplandığını ifade eden Diker, güneşin doğuşuyla inciri eve getirerek temizlediğini anlattı.
Dikenli inciri kentte kurulan semt pazarlarında kilosu 3 liradan satışa sunduğunu dile getiren Diker, halkın ilgisinden memnun olduğunu aktardı.
Kırmızı, sarı, turuncu renklerdeki kabuğuyla dikkat çeken incirin, zahmetine rağmen tadıyla da hemen herkesin büyük beğenisini topladığını kaydeden Diker, ?Meyveyi toplamak zordur. Bu sebeple hasat sırasında maşa  veeldiven kullanırız. İnce dikenleri bir kurşun misali batar. Benim iki kez gözüme battı. Dikenli incirin hasadının zahmetli fakat tadıyla vatandaşların beğenisini kazanıyor. Gelen talepler oldukça iyi. Günlük yaklaşık 100 kilo satıyoruz. Sindirim sistemi rahatsızlıklarına iyi geldiği bilinen dikenli inciri 3 liradan satışa sunuyoruz? şeklinde konuştu.
Diker, her sezon yaklaşık 2-3 ton incir satışı yaptığını sözlerine ekledi. Ümit KAHRIMAN




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —