Düziçi Halk Eğit Müdürlüğü tarafından uygulamalı kültür mantarı yetiştiriciliği kursu düzenlendi.
Düziçi Halk Eğit Müdürlüğü tarafından uygulamalı kültür mantarı yetiştiriciliği kursu düzenlendi.
Kurs kapsamında, Karacaoğlan mahallesindeki bir evde dut, incir ve kavak kütükleri üzerine ekilen mantar miselini yerinde incelendi.
Kurs eğitmeni Tuğba Tiken, kültür mantarı yetiştiriciliğinde ilçenin iyi konumda olduğunu söyledi.
Kütükler üzerindeki mantarının ticari açıdan fazla bir getirisi olmadığını yılda en fazla dört verim alındığını ifade eden Tiken, ?Bunun içinde ısı ve nem ortamının iyi ayarlanması gerekmektedir. Kulaktan ve İnternet alınan bilgilerle düzenli mantar üretimi yapılmaz mutlaka kurslara gelerek, bilimsel ve teknik olarak uygulama yapılmalıdır? diye konuştu.
Meyve Üreticiler Birliği Başkanı İsmet Topal, kursun büyük katkıları olduğunu belirterek Halk Eğitim Merkezine teşekkür etti.
Uygulamalı eğitimin önemli olduğunu söyleyen Topal, şunları kaydetti:
?Vatandaşlarımız üretim faaliyetlerini sadece anlatmakla geri dönüşüm sağlanmıyor. Görerek, uygulama yaparak üretim yapmak gerekmektedir. Bu gün bizler uygulama yapmaktayız. Halk Eğit Müdürlüğü bünyesinde verilen bu tür kurslar ilçemizde, mahalle ve köylerimizde üretimin gelişmesine büyük katkı sağlamaktadır?
Mantar uzmanı Mustafa Yaşar Ağca da, kültür mantarlarının besin değerinin çok yüksek olup, vücuttaki bütün organları yenileyici özelliğe sahip oluğunu, bu bakımından oldukça besleyici olan kültür mantarından zehirlenme riski olmadığını söyledi. Haber Merkezi