Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'nde (OKÜ) Afet Yönetiminde Kadın Deneyimi ve Katkısının Önemi konulu söyleşi düzenlendi.
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'nde (OKÜ) Afet Yönetiminde Kadın Deneyimi ve Katkısının Önemi konulu söyleşi düzenlendi.
OKÜ Kadın Platformu Koordinatörlüğü Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla "Afet Yönetiminde Kadın Deneyimi ve Katkısının Önemi" başlıklı webinar söyleşi programı düzenledi.
OKÜ ile Çankırı Karatekin Üniversitesi’nin akademik ve idari çalışanları ile öğrencilerinin katıldığı programın yönlendiriciliğini OKÜ Kadın Platformu Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Zeynep Tekin Babuç yaparken konuşmacı olarak Çankırı Karatekin Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Zuhal Yonca Odabaş katıldı.
Afet ve afet riski yönetimi planlamalarında toplumsal tabaka içinde yer alan her kesimin karar alma ve uygulama süreçlerine dahil olması gerektiğinden çünkü her bir kesimin kırılganlık seviyeleri ve başa çıkma kapasitelerinin farklı olduğundan bahseden Çankırı Karatekin Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Zuhal Yonca Odabaş, “kadınların içinde bulundukları ilişki ağları-aile içi, akraba, komşu ve geleneksel rollerden hane içi kaynakların kullanımının hesaplanması:, hane içi üyelerin bakımını gerçekleştirmesi, bilgi ve becerileri afet ile başa çıkmada önemli kapasiteler arasında yer almaktadır. Yaşamsal ihtiyaçlar noktasında kadınların sahip olduğu bu beceriler ve risk yönetimi tecrübesi afet yönetimi sürecinde etkili olabilmektedir” dedi.
Programın sonunda OKÜ Kadın Platformu Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Zeynep Tekin Babuç, Çankırı Karatekin Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Zuhal Yonca Odabaş’a teşekkür ederek Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı. OKÜ