Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, TRT Çukurova Radyosu’nda ‘ "Genç Yaşam" isimli programa konuk oldu.
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, TRT Çukurova Radyosu’nda ‘ "Genç Yaşam" isimli programa konuk oldu.
TRT Çukurova Radyosu’nun sorularını yanıtlayan Rektör Uzun, Genç İşsizlerin Tekstil Sektöründe İş Gücüne Katılımı Projesi (NEETs Projesi) hakkında detaylı bilgiler verdi.
OKÜ tarafından hazırlanan ve T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenmeye layık görülen NEETs Projesi hakkındaki soruları yanıtlayan Rektör Uzun, bölgesel kalkınma açısından istihdamın artırılmasının önemine vurgu yaparak ‘‘Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi olarak, bulunduğumuz bölgenin ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sağlamak amacıyla birçok proje yürütüyor ve proje teklifi sunuyoruz. Ülkenin sosyoekonomik gelişimi açısından istihdam imkanlarının artırılması çok önemli. Üniversitemiz de bu konuda bir proje yürütüyor. İstihdam konusunu, yakın çalışma içerisinde olduğumuz yerel paydaşlarımızla birlikte ele alıyoruz. Valiliğimiz, organize sanayi bölgelerimiz, ticaret odalarımız, okullar ve STK’larla iş birliği içerisinde ortak çalışmalar yürüyoruz. NEETs Projesi de T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Mali Yardımlar Daire Başkanlığı ile birlikte gerçekleştirdiğimiz ne eğitimde ne de istihdamda yer alan gençlerin istihdama kazandırılması, tekstil sektörü özelinde işgücüne dahil edilmesi kapsamında yer almakta.’’ dedi.
18-29 Yaş Aralığındaki 150 Genç Tekstil Sektöründe İstihdam Edilecek
Programın devamında, 18-29 yaş aralığındaki 150 genç işsizin projeden yararlanacağını belirten üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, ‘‘Hedef kitlemiz 18-29 yaş aralığındaki gençlerden oluşuyor. Toplamda 150 gencin projeden yararlanması planlanıyor.Bilindiği üzere Osmaniye’miz demir çelik sektörünün yoğun olarak kurulu olduğu bir bölge. Güçlü bir organize sanayi bölgemiz var. Aynı zamanda, bölgede ikinci düzeyde de tekstil sektörü oldukça güçlü. Yani organize sanayi bölgemiz, Türkiye’nin önde gelen tekstil firmalarını da bünyesinde bulunduruyor. Bizler de olaya bu noktadan yaklaşarak neler yapılması gerektiğini ele aldık.’’ diyerek sözlerini sürdürdü.
Gençler Proje Kapsamında Mesleki Eğitim de Almış Olacak
NEETs Projesi kapsamında, gençlerin detaylı bir mesleki eğitime tabi tutulacağını söyleyen Rektör Prof. Dr. Turgay Uzun, ‘‘Gençler; dikiş makinesi, iplik makinesi ve boya makinesi operatörlüğü alanlarında mesleki eğitim kurslarına tabi tutulacak olup aynı zamanda, kişisel gelişim ve sosyal beceri eğitimleri de alacaklar. 25’er kişilik 6 grup halinde gerçekleştirilecek bu eğitimler sonrası katılımcılar, firmalarda mesleki staj yapacaklar.’’ dedi.
Projenin başvuru süreci ve işleyişi hakkında da bilgi veren Rektör Uzun, ‘’Projeyle ilgili bir ilan ile çağrımız olacak ve kriterlere uygun adaylar projede yer almış olacaklar. Böylece proje, son derece açık ve şeffaf bir şekilde gerçekleşmiş olacak. Avrupa Birliği projesi kapsamında yer aldığı için çok sıkı kriterlere bağlı. Biz de bu süreci denetleyeceğiz. Tam anlamıyla kriterleri karşılayan genç arkadaşlarımız burada projeye başvurmuş olacaklar.’’ diyerek sözlerini tamamladı. OKÜ