Mersin’de orman okullarının yapımı sürüyor

Mersin’de yapımına başlanan orman okullarında çalışmalar sürüyor.
Mersin Orman Bölge Müdürü Rifat Ataş, Tarsus Orman İşletme Müdürlüğü Karabucak Orman İşletme Şefliği sorumluluk alanında çalışmaların sürdüğü orman okulunda incelemede bulundu. Karabu

Gündem 5.06.2024 15:33:40 0
Mersin’de orman okullarının yapımı sürüyor
Mersin’de yapımına başlanan orman okullarında çalışmalar sürüyor.
Mersin Orman Bölge Müdürü Rifat Ataş, Tarsus Orman İşletme Müdürlüğü Karabucak Orman İşletme Şefliği sorumluluk alanında çalışmaların sürdüğü orman okulunda incelemede bulundu. Karabucak ormanlarında bir hektarlık Okaliptüs ormanları içerisinde 200 metrekare kapalı alanda yapımı devam eden orman okulunda, günlük yaklaşık 40 öğrenciye farklı aktiviteler eşliğinde uzman personel eşliğinde eğitim verilmesi planlanıyor.
Aynı niteliklere sahip başka bir orman okulunun yapımının da Davultepe Orman İşletme Müdürlüğü sınırları içerisinde devam ettiğini belirten Ataş, "Amacımız, çocuklarımıza orman yangınları, orman sevgisi, ormanda yapılan çalışmalar ve doğayla iç içe eğitici ve öğretici bilgiler vererek mutlu bireyler yetiştirmektir" dedi.
Ataş, orman okullarının 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılında hizmet vermeye başlayacağını kaydetti.
Tarsus Orman İşletme Müdürlüğü öğrencileri ağırladı
Öte yandan Tarsus Orman İşletme Müdürlüğü, Kitap Okuma Haftası faaliyeti kapsamında Mehmet Ramiz Asutay Ortaokulu öğrencilerini misafir etti.
Tarsus Kaymakamlığı koordinesinde yürütülen ’Büyük İlçeler Güven ve Dönüşüm Projesi Kitap Okuma Halkası’ faaliyeti kapsamında 20 öğrenciye okulamarı için kitap ulaştırıldı. Kitapları 15 gün içerisinde okuyan öğrenciler, öğretmenleriyle beraber Tarsus Orman İşletme Müdürlüğünde ağırlandı.
Etkinlikte, öğrenciler okudukları kitaplarla ilgili düşüncelerini anlatırken, görevliler de öğrencilere orman ve ağaç sevgisine dair kısa bir bilgilendirme yaptı.

Haber Kaynak : İHA