Ordu’nun Perşembe Belediyesi, ilin ikinci valisi olan ve 74 yıl önce hayatını kaybeden Ahmet Rıfat Vona’nın kabrinde bakım çalışması gerçekleştirdi.
Perşembe Belediyesi ekipleri, ilçenin Kaleyaka Mahallesi’nde bulunan ve şehrin ikinci valisi merhum Ahmet Rıfat Vona’nın kabrinde bakım ve çevre düzenleme çalışmalarını tamamladı. Yürütülen çalışma kapsamında kabir çevresinde temizlik, onarım ve düzenleme yapıldı. Perşembe Belediyesi’nden yapılan açıklamada, "Görevi sırasında Ordu’muza önemli hizmetlerde bulunan merhum Valimiz Ahmet Rıfat Vona’yı rahmet ve minnetle anıyoruz" ifadelerine yer verildi.
1889 yılında dünyaya gelen ve Cumhuriyet döneminin ilk yıllarında görev yapan Ahmet Rıfat Vona, 5 Şubat 1924 ile 4 Haziran 1925 tarihleri arasında Ordu Valiliği görevinde bulundu. 1951 yılında vefat eden Vona’nın kabri, memleketi olan Perşembe ilçesi Kaleyaka Mahallesi’nde bulunuyor.